Trešdien, 18. jūlijā, Latvijas Futbola federācija (LFF) īpašā pasākumā parāda valstsvienības jauno identitāti, ar kuru sāksies jauns Latvijas futbola stāsts.

Latvijas nacionālās izlases futbolistiem uz formām vairs nebūs Latvijas Futbola federācijas logo, bet gan jauns, īpašu izveidots izlases logo, kas sevī ietver vairogu, futbola bumbu un Latvijas karoga krāsas. Turpmāk Latvijas nacionālā izlase pārstāvēs valsti ar zīmolu #11vilki, kura kods meklējams latviešu simbolos. Savs logo būs arī līdzjutējiem un visiem pārējiem, kas jūt piederību Latvijas futbola ģimenei.

"Runājot ar ekspertiem un analizējot latviskās zīmes, simbolu vēsturi un nozīmi, esam nolēmuši likt akcentu uz tādām vērtībām kā cīņas gars, vienotība un lepnums. Šo visu sevī iemieso Latvijas dabas leģenda - vilks, kas vēsturiski bijis Latvijas mežu karalis, taču mūsdienās nepelnīti atstāts novārtā," valstsvienības jaunās vizuālās identitātes izveides procesu ieskicēja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Analizējot vilku stāstu, noskaidrojušās daudzas neparastas sakritības, kas ilustrē futbola un vilka saderību. Proti, vilki visbiežāk turas barā līdz vienpadsmit vilkiem, arī viņiem parasti ir izteikts līderis, kurš ir atbildīgs par visu baru, un vilku bars parasti aizsargā bara vājākos. Futbola sabiedrībai un līdzjutējiem jākļūst par saliedētu baru, kam ir gan cīņas gars, gan vienotība un lepnums par paveikto.

"Latvijas futbola vidē virmo spēcīga enerģija, cilvēki ir motivēti sasniegt daudz vairāk. Mēs, Latvijas Futbola federācija, gribam to pašu. Vēlamies kļūt modernāki, atraktīvāki, un ar jaunu enerģiju virzīties uz augšu. Līdz ar Latvijas valstsvienības vizuālās identitātes ieviešanu aicinu katru Latvijas iedzīvotāju kļūt par jaunā futbola stāsta neatņemamu sastāvdaļu. Laipni lūgti barā!" līdzjutējus uzrunāja LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Savā jaunajā veidolā Latvijas futbola izlase pirmoreiz laukumā dosies gaidāmajās UEFA Nāciju līgas spēles septembrī, oktobrī un novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!