Foto: F64

Rīgas "Skonto" spēlētāji trešdien pārceltajā Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta mačā ar rezultātu 2:0 (1:0) savā laukumā uzveica "Liepāju".

Mača rezultāts tika atklāts 27.minūtē, kad vārtus guva Ņikita Ivanovs. Mača turpinājumā liepājniekiem tā arī neizdevās atgūt zaudētos vārtus, turklāt 76.minūtē otros vārtus rīdzinieku labā guva Artjoms Osipovs, uzstādot dueļa galarezultātu.

"Skonto" komanda pēc ilgstošas panākumu sērijas 6.jūlijā tika pie tehniskā zaudējuma ar 0:3, jo spēlētājiem neizmaksāto algu dēļ viņi atteicās iziet laukumā izbraukuma spēlē tieši pret "Liepāju". Pēc tam 13.jūlijā Rīgas komanda pēc iepriekšējās kluba vadības tikšanās ar spēlētājiem devās laukumā mājas cīņā pret Jūrmalas "Spartaku", tomēr piedzīvoja zaudējumu ar 0:1.

Tikmēr liepājnieki pēdējos mačos atkopušies no ilgstošas neveiksmju sērijas, kopā ar "Skonto" pagājušajā nedēļā sasniedzot arī Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālu. Abas vienības savā starpā pirmoreiz šosezon tikās aprīlī Liepājā, kad mājinieki uzvarēja ar 1:0.

Kā zināms, virslīgas čempionāta vadība otrdien, balstoties uz iepriekš notikušu balsojumu, izslēdza "Skonto" un "Jūrmalas" komandas no savas biedrības, tādējādi liedzot tām turpmāku dalību čempionātā. Pēdējais vārds šādos jautājumos gan pieder Latvijas Futbola federācijai (LFF), tomēr otrdien tās Disciplinārlietu komisijas sēdē nekāds lēmums netika pieņemts, federācijai aicinot virslīgas vadību atkārtoti balsot par abu klubu izslēgšanu no savas biedrības, kam pēc tam sekotu attiecīgs LFF atbildīgo institūciju lēmums.

"Skonto" un "Jūrmala" komandas virslīgas čempionāta biedru statusu zaudēja, jo nebija samaksājušas šīs sezonas dalības maksu 3000 eiro apmērā. Tiesa, otrdien abi klubi naudu tomēr samaksāja, taču tie joprojām ir izslēgti no biedrības un nebūs tur atpakaļ tik ilgi, kamēr biedrības valde nesasauks pilnsapulci un biedri nenobalsos par uzņemšanu atpakaļ.

Abu komandu futbolisti šosezon pa vienai reizei neizmaksāto algu dēļ boikotējuši spēles, kā rezultātā klubiem tika ierakstīts tehniskais zaudējums. Vēl viena tāda atkārtota gadījuma rezultātā vienības no virslīgas tiktu izslēgtas.

"Skonto" klubam izslēgšana no virslīgas draudēja jau pavasarī, kad tam bija nenokārtotas parādsaistības ar biedrību, kas bija nepilni 5000 eiro. Tomēr mēneša laikā klubs savas saistības nokārtoja, saņemot iespēju turpināt spēlēt Latvijas čempionātā. Tāpat pirms sezonas problēmas ar licences iegūšanu dalībai turnīrā jauniešu akadēmijas neesamības dēļ bija Daugavpils klubam "Daugava".

"Skonto" turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas ar 49 punktiem 21 mačā, ar 44 punktiem seko "Ventspils", bet 40 punkti 21 spēlē ir Daugavpils "Daugavai". Ceturto vietu ar 38 punktiem ieņem "Jelgava", bet par punktu mazāk ir "Liepājai".

Sesto vietu ar 30 punktiem ieņem Jūrmalas "Spartaks", tam ar 23 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet 16 punkti ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr 11 punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar sešiem punktiem seko "Jūrmala".

Turnīrā komandas sacenšas četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!