Foto: AP/Scanpix
Līdz ar Kaļiņingradas apgabala atdalīšanos no Krievijas un pārdēvēšanu par Prūsiju nolemts arī spert pirmos soļus reģiona sportiskajā atpazīšanā – izveidota Prūsijas bundeslīga futbolā, kas jau tuvākajā laikā varētu kļūt par spēcīgāko čempionātu pasaulē.

Ideja par Prūsijas bundeslīgas izveidi nāk no futbola kluba Prūsijas "Baltika" (iepriekš Kaļiņingradas "Baltika"), kurā spēlē Latvijas izlases futbolisti Aleksandrs Koliņko un Artūrs Zjuzins.

Atbalstu Prūsijas bundeslīgai paudušas divas Vācijas komandas Menhengladbahas "Borussia" un Dortmundes "Borussia" ["Borussia" tulkojumā no latīņu valodas ir Prūsija]. Abas "Borussia" vienības jau izstājušās no Vācijas čempionāta. Menhengladbahas vienība pārcelsies uz Ščecinu, bet Dortmunds klubs turpmāk bāzēsies vienā no lielākajām Prūsijas pilsētām Gdaņskā jeb Dancigā.

Pagaidām nav zināms, kuras Latvijas komandas tiks uzņemtas spēcīgajā futbola līgā, tomēr zināms, ka atdzims leģendārā Kurzemes komanda Kuldīgas "Venta". Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka martā Latvijā slepeni viesojies Ross Akmens jeb Rostislavs Štīns, kura uzdevums ir izveidot spēcīgu un finansiāli stabilu klubu Kurzemē. Kuldīgā plānots būvēt arī jaunu stadionu, kurā būtu aptuveni 20 000 skatītāju vietas. Sākotnēji tieši Kuldīgas stadionā bāzēsies Prūsijas bundeslīgas vadībā, kā arī tur tiks izveidots Prūsijas Futbola muzejs.

Jau ziņojām, ka Kaļiņingradas apgabals, kurš pagājušajā nedēļā pasludināja neatkarību no Krievijas, turpmāk jādēvē par Prūsiju, paziņojis tā gubernators Nikolajs Cukanovs. Viņš arī atklāja, ka Prūsijai ir vēsturiskas pretenzijas uz Pomerānijas un Līvzemes teritorijām, kuras "jau drīzumā tiks atkarotas".

April, april! Portāls "Delfi" Tevi sveic starptautiskajā joku dienā! :)


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!