Foto: AFP/Scanpix/LETA

UEFA Čempionu līgas "play off" otrdien sākās ar "Paris Saint-Germain" uzvaru Mančestrā un "AS Roma" panākumu savās mājās.

Astotdaļfināla pirmajos mačos PSG viesos sarūgtināja pēc trenera maiņas atdzimušo "Manchester United", uzvarot ar 2:0 (0:0). Šī bija Mančestras kluba pirmā neveiksme galvenā trenera Ūle Gunnara Sulšēra vadībā, kurš komandu pārņēma pēc Žozē Mourinju atlaišanas. Tikmēr Romas klubs savu līdzjutēju priekšā ar 2:1 (0:0) pieveica "Porto". Šo pāru atbildes spēles 6. martā.

Mačā Mančestrā asā cīņā aizvadītā pirmajā puslaikā komandas izveidoja tikai vienu bīstamu momentu: 28. minūtē pēc PSG lieliskas saspēles soda laukumā pie bumbas tika Kilians Mbape, kurš aizsita garām gan "Manchester United" vārtsargam Davidam de Hea, gan vārtiem. Komandu bezkompromisa cīņu apliecināja arī fakts, ka jau līdz 34. minūtei tika parādītas piecas dzeltenās kartītes, bet 45 minūtēs abas komandas kopā tikai reizi spēja sist vārtu rāmī.

Otrajā puslaikā fantastiski aptuveni 20 minūtes aizvadīja PSG, šokējot mājinieku līdzjutējus "Old Traford" stadionā. 53. minūtē pēc Mbapes sitiena tikai de Hea glāba mājiniekus, bet sekojošais stūra sitiens noslēdzās ar vārtu guvumu – pēc centrējuma Presnels Kimpembe lēcienā ar kāju trieca bumbu vārtos. Mirkli vēlāk pēc Dani Alveša sitiena un rikošeta bumba brīnumaini neielidoja vārtos, bet 60. minūtē PSG izcili nospēlēja pretuzbrukumā un pēc piespēles gar vārtiem "acīgākais" bija Mbape, panākot 2:0.

Lai gan turpinājumā "Manchester United" izmisīgi centās atgūt kaut vienus vārtus, mājiniekiem tas neizdevās. Turklāt Mančestras komandai pirms atbildes spēles nāksies risināt arī sastāva problēmas – traumu dēļ maču nepabeidza Džese Lingārds un Antuāns Marsiāls, bet atbildes spēlē pilnīgi noteikti laukumā nedosies viens no Anglijas kluba līderiem Pols Pogbā, kurš mača izskaņā saņēma otro dzelteno kartīti un tika noraidīts no laukuma.

Pēc līdzīga scenārija risinājās mačs Romā. Arī spēlē Romā pirmajā puslaikā komandas vairāk domāja par savu vārtu drošību, veiksmīgi neitralizējot pretinieku centienus. Abām komandām 45 minūtēs bija pa vienai vārtu gūšanas iespējai, kas netika izmantotas.

Savukārt otrajā puslaikā līdzjutēji Romas olimpiskajā stadionā ieraudzīja trīs vārtu guvumus. 70. minūtē mājinieku pārsvaru vārtu guvumā pārvērta Nikolo Zaniolo, precīzi sitot pēc bumbas saņemšanas soda laukumā. Savukārt 76. minūtē 19 gadus vecais itālis panāca jau 2:0 – pēc Edvīna Džeko sitiena bumba norībināja vārtu stabu, bet Zaniolo atlika vien atlēkušo bumbu iesist praktiski tukšos vārtos.

"Porto" ātri vien vienus vārtus atguva, dodot intrigu duelim pirms atbildes spēles. Pretuzbrukumā siti4ns nesanāca Fransisku Suarešam, bet bumba veiksmīgi soda laukumā "nokrita" uz kājas Adrianam Lopesam, kurš izdevību garām nepalaida.

UEFA Čempionu līgā trešdien, 13. februārī, notiks vēl divas astotdaļfināla spēles, bet pārējo četru dueļu pirmās spēles risināsies nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!