Latvijas Futbola federācija (LFF) šogad 9.martā Daugavpilī pirmo reizi Latvijas futbola vēsturē organizēs Superkausa spēli, kurā savā starpā tiksies esošie Latvijas čempioni Daugavpils "Daugava" un pašreizējie Latvijas Kausa īpašnieki "Skonto" futbolisti. Par godu šim notikumam LFF ir izgatavojusi arī unikālu trofeju, informē organizācija.

Superkausa trofeja sver aptuveni septiņus kilogramus un tā ir 60 centimetrus augsta. Trofeja sastāv no kompozītmateriāla pamatnes (augstums 12 cm), kura krāsota Latvijas karoga karmīnsarkanajā tonī, savukārt augšējā daļa izstrādāta kausa formas izskatā, kura veidota no metāla izstrādātas ribas un tā satur trīs starus, rotātus ar LFF logo.

Trofejas augšējā daļā sēdināta no metāla izstrādātas stilizētas futbola bumbas, kas veidota kā roku darbs un kuras izmērs diametrā sastāda 20 cm. Latvijas Superkauss futbolā kļūs par ceļojošo trofeju, tādejādi nākotnē to rotās arī uzvarētāju nosaukumi un gads, kurā attiecīgā komanda triumfējusi Superkausa izcīņas spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!