Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē otrdien, 14. jūlijā, ar valdes locekļu balsu vairākumu LFF ģenerālsekretāra amatā tika apstiprināts Edgars Pukinsks, vēsta LFF.

Jau vēstīts, ka 3. jūlijā LFF kongresā biedri prezidenta amatā ievēlēja Vadimu Ļašenko. Savukārt ģenerālsekretāra apstiprināšanai bija jābūt LFF valdes lēmumam. "Par" Edgara Pukinska kandidatūru balsoja astoņi valdes locekļi, "pret" - viens.

Kā zināms, Pukinsks bija LFF ģenerālsekretāra amatā no 2018. gada jūnija līdz 2019. gada jūnijam, kā arī kopš 2019. gada novembra līdz pat šim brīdim.

"Man un manai komandai bija trīs kandidāti. Valdē apspriedām visus trīs un izšķīrāmies par labu Edgaram Pukinskam. Mums bija svarīgi, lai ģenerālsekretāra amatā būtu pieredzējis cilvēks, kurš var darboties uz pilnu jaudu uzreiz, kuram nav nepieciešams adaptācijas laiks, lai "iešūpotos" un saprastu, kas un kā darāms. Plus, protams, bija svarīgi, ka Pukinskam ir LFF valdes locekļu, kā arī darbinieku atbalsts," komentēja LFF prezidents Vadims Ļašenko.

"Pēdējie astoņi mēneši parādījuši, ka ari ļoti izaicinošos brīžos LFF tās valdes un darbinieku veidolā ir spējīga efektīvi strādāt kā vienots mehānisms, kas ir rezultējies vairākos veiksmes stāstos, par ko tika runāts arī nesenajā kongresā. Tas līdzi nesis pamatu tam, lai šodien mēs varētu runāt par Latvijas futbola stabilitāti. Redzot, kuri cilvēki, ar kādiem mērķiem un apņemšanos ir ievēlēti valdē, ir pārliecība, ka esam soļa attālumā no tā, lai varētu galvenokārt runāt par futbola attīstību. Esmu priecīgs, ka jaunā LFF valde ir novērtējusi iepriekš paveikto un ir izteikusi vēlmi un piedāvājumu turpināt sadarbību vēl nākamos četrus gadus, ko ar pilnu atbildību pieņemu. Neskatoties uz to, ka jaunajos statūtos ievērojami mainījies pārvaldes mehānisms, joprojām ir ļoti būtiska saikne starp LFF valdi un administrāciju, lai sekmīgi realizētu Latvijas futbola attīstības stratēģiju līdz 2024. gadam," pēc apstiprināšanas ģenerālsekretāra amatā teica Edgars Pukinsks.

Tāpat LFF valde vienbalsīgi lēma apstiprināt trīs pagaidu komitejas: Infrastruktūras komiteju, Futbola veterānu komiteju, kā arī Stratēģisko padomi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!