Latvijas futbolista Raivja Hščanoviča "Toronto" FC, nospēlējot neizšķirti 0:0 (0:0) ar Vankūveras "Whitecaps", trešdien kļuva par Kanādas čempioniem futbolā.

Tas, ka tieši Toronto futbolisti tiks kronēti par Kanādas čempioniem, bija zināms jau pirms spēles, jo čempionātā, kurā startē tikai trīs komandas, "Toronto" iepriekšējās spēlēs bija izcīnījuši divas uzvaras un vienu neizšķirtu, kas ļāva iegūt četru punktu pārsvaru pār otrajā vietā esošo "Whitecaps". Čempionāta pēdējā spēle ar Vankūveras vienību bija tikai formalitāte.

Hščanovičs laukumā devās vienības pamatsastāvā un pārliecinoši aizvadīja visas deviņdesmit minūtes. Tāpat cīņā piedalījās bijušais "Skonto" leģionārs Maksims Usanovs, kurš laukumā devās uz maiņu mača sestajā minūtē un tika atzīts par labāko spēlētāju šajā spēlē "Toronto" komandā. Mača 85.minūtē Hščanovičš nopelnīja brīdinājumu.

Toronto futbolisti čempionu titulu izcīnīja otro gadu pēc kārtas, bet pirmajā Kanādas futbola čempionātā 2008.gadā triumfēja Monreālas "Impact", kas šogad ieņēma pēdējo, trešo vietu.

Kanādas čempionātā, kas notiek paralēli Amerikas Futbola līgas MLS spēlēm, komandas aizvada divu apļu turnīru, ar katru komandu spēlējot gan izbraukumā, gan mājās. Turnīra uzvarētājs izcīna vietu CONCACAF Čempionu līgā. Toronto pretinieki CONCACAF Čempionu līgas pirmajā kārtā būs Hondurasas čempionvienība "Matagua".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!