Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas futbola izlases uzbrucējs Deniss Rakels trešdien guva divus vārtus Polijas augstākās līgas čempionāta mačā, palīdzot savai pārstāvētajai komandai Krakovas "Cracovia" ar 4:1 (2:1) savā laukumā uzveikt Belsko-Bjalas "Podbeskidzie" vienību.

Tieši Rakels atklāja šī dueļa rezultātu, izceļoties mača devītajā minūtē, bet 24 minūtes vēlāk viņa komandas biedrs slovāks Ēriks Jendrišeks pārsvaru dubultoja.

Pirmā puslaika nogalē viesi gan vienus vārtus atguva, tomēr otrā puslaika vidū Rakels pretuzbrukumā pēc izgājiena uz vārtiem izkārtoja teicamu momentu savam komandas biedram Jakubam Vojcičkim. Poļu aizsargs savu iespēju gan neizmantoja, tomēr izdarīja piespēli Latvijas uzbrucējam, kurš ar galvu raidīja bumbu vārtos.

Spēles 84.minūtē Rakels tika nomainīts, bet piecas minūtes vēlāk punktu mājinieku uzvarai pielika Marcins Budziņskis.

Šīs sezonas Polijas čempionāta mačos Rakels izcēlies 11 reizes, kas viņam dod otro vietu līgas labāko snaiperu sarakstā. Līderis ar 19 vārtiem ir ungārs Nemanja Nikoličs no Varšavas "Legia" komandas.

Kā zināms, šoruden Latvijas uzbrucējs pagarināja līgumu ar "Cracovia" līdz 2018.gadam. Rakels šim klubam pievienojās pērnā gada janvārī, taču uzreiz pēc iepriekšējās sezonas beigām līgums ar latviešu futbolistu tika pagarināts līdz 2015./16. gada sezonas beigām.

Rakels ir viens no četriem kandidātiem uz šī gada Latvijas labākā futbolista balvu. Uz titulu pretendē arī aizsargi Kaspars Dubra un Kaspars Gorkšs, kā arī vārtsargs Andris Vaņins.

Aizvadītajā sezonā "Cracovia" komandai izdevās nosargāt vietu starp spēcīgākajiem Polijas klubiem, triumfējot "atpalicēju" turnīrā un čempionātu noslēdzot devītajā vietā. Tiesa, gadu pirms tam Krakovas klubu no izkrišanas no augstākās līgas šķīra vien trīs punkti.

Pirms tam Rakels no 2011. gada spēlēja citā Polijas spēcīgākās līgas komandā Ļubinas "Zaglebie", taču 2014. gada janvāra sākumā klubs atbrīvojās no Latvijas uzbrucēja. Divu sezonu laikā viņš neprata veiksmīgi nostiprināties Ļubinas vienības sastāvā, lielākoties laiku pavadot īrē vai rezervē.

Polijas čempionātā līdere ar 40 punktiem 18 spēlēs ir Glivices "Piast" vienība, kamēr "Cracovia" ar 33 punktiem ieņem trešo pozīciju, tiesa otrajā vietā esošajai "Legia" ir tikpat punkti.

Vēl Kelces "Korona", ko pārstāv aizsargs Vladislavs Gabovs un pussargs Aleksandrs Fertovs, ar 23 punktiem atrodas astotajā pozīcijā, bet aizsarga Igora Tarasova pārstāvētā Belastokas "Jagiellonia" ar 21 punktu atrodama 11. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!