Foto: F64
Latvijas futbola izlases uzbrucējs Deniss Rakels sestdien guva savus kārtējos vārtus Polijas čempionāta spēlē, panākot Krakovas "Cracovia" komandas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju.

Aizvadītajā cīņā "Cracovia" izbraukumā cīnījās 2:2 (1:0) ar Latvijas aizsarga Igora Tarasova pārstāvēto Belastokas "Jagiellonia" komandu, turklāt tieši Rakels 88.minūtē izrāva savai vienībai neizšķirtu, izceļoties ar galvu pēc stūra sitiena.

Gan Rakels, gan Tarasovs laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Šī bija jau septītā spēle pēc kārtas, kurā Rakels izcēlies ar vismaz vieniem gūtiem vārtiem. Uzbrucējs guvis vārtus katrā Polijas čempionāta spēlē kopš 6.novembra.

Šīs sezonas Polijas čempionātā Rakels guvis jau 15 vārtus, kas ir par četriem vairāk nekā visā iepriekšējā sezonā, līdz ar to saglabājot otro vietu turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Līderis ar 20 vārtiem ir ungārs Nemanja Nikoličs no Varšavas "Legia" komandas.

Kopumā Rakels trīs sezonu garumā "Cracovia" rindās guvis jau 26 vārtus un tagad panācis Dariušu Pavlusiņski vienības visu laiku rezultatīvākā spēlētāja godā.

Kā zināms, šoruden Latvijas uzbrucējs pagarināja līgumu ar "Cracovia" līdz 2018.gadam. Rakels šim klubam pievienojās pērnā gada janvārī, taču uzreiz pēc iepriekšējās sezonas beigām līgums ar latviešu futbolistu tika pagarināts līdz 2015./16.gada sezonas beigām.

Rakels ir viens no četriem kandidātiem uz šī gada Latvijas labākā futbolista balvu. Uz titulu pretendē arī aizsargi Kaspars Dubra un Kaspars Gorkšs, kā arī vārtsargs Andris Vaņins, bet balvas ieguvējs tiks nosaukts pirmdien.

Aizvadītajā sezonā "Cracovia" komandai izdevās nosargāt vietu starp spēcīgākajiem Polijas klubiem, triumfējot "atpalicēju" turnīrā un čempionātu noslēdzot devītajā vietā. Tiesa, gadu pirms tam Krakovas klubu no izkrišanas no augstākās līgas šķīra vien trīs punkti.

Pirms tam Rakels no 2011.gada spēlēja citā Polijas spēcīgākās līgas komandā Ļubinas "Zaglebie", taču 2014.gada janvāra sākumā klubs atbrīvojās no Latvijas uzbrucēja. Divu sezonu laikā viņš neprata veiksmīgi nostiprināties Ļubinas vienības sastāvā, lielākoties laiku pavadot īrē vai rezervē.

Polijas čempionātā līdere ar 42 punktiem 20 spēlēs ir Glivices "Piast" vienība, kamēr "Cracovia" ar 36 punktiem ieņem trešo vietu.

Vēl "Jagiellonia" ar 25 punktiem pakāpusies uz astoto vietu, bet Kelces "Korona" vienība, ko pārstāv aizsargs Vladislavs Gabovs un pussargs Aleksandrs Fertovs, ar 24 punktiem atrodas 11.pozīcijā.

Tikmēr Zabžes "Gornik", kurai piektdien pievienojās Latvijas aizsargs Mārcis Ošs, ar 21 punktu ir 14.pozīcijā starp 16 vienībām.

Pēc šīs nedēļas nogales spēlēm čempionātā sāksies pārtraukums, kas ilgs līdz 12.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!