Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases futbolists Deniss Rakels sestdien guva savus otros vārtus "Reading" komandas sastāvā, taču tas neglāba to no kārtējā zaudējuma Anglijas pēc spēka otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - spēlē.

"Reading" viesos ar 2:3 (1:0) atzina Līdsas "United" pārākumu, piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Rakels spēli sāka uz rezervistu soliņa, taču 71.minūtē viņš laukumā devās uz maiņu un desmit minūtes vēlāk spēja panākt izlīdzinājumu 2:2. Vārtus Latvijas futbolists guva no tuvas distances, bet pirms tam bumba bija norībinājusi "United" vārtu pārliktni. Diemžēl noturēt neizšķirtu viesi nespēja, jo Līdsas komanda 86.minūtē iesita uzvaras bumbu.

"Reading" pirmā puslaika 39.minūtē pēc Maikla Ektora sitiena atklāja rezultātu, taču otrā puslaika sākumā laukumā dominēja "United" futbolisti. Jau puslaika trešajā minūtē Tumani Diaguraga atjaunoja neizšķirtu, bet 69.minūtē jaunzēlandietis Kriss Vūdss vadībā izvirzīja Līdsas klubu.

Cerības viesiem atgrieza Rakels, taču uzvaras vārtus 86.minūtē iesita "United" šīs sezonas labākais snaiperis Vūdss, kurš guva savus otros vārtus spēlē.

Rakelam šī bija pirmā spēle pēc ilgāka pārtraukuma, jo iepriekšējos divos mačos viņš palika rezervē. Savukārt vēl pirms tam marta vidū Latvijas izlases uzbrucējs guva augšstilba aizmugurējā muskuļa traumu, kuras dēļ nepiedalījās ar valstsvienības pārbaudes spēlēs pret Slovākiju un Gibraltāru.

Latvijas futbolists "Reading" komandai pievienojās pagājušajā ziemā. Savus pirmos vārtus Anglijā viņš guva februāra beigās, kad arī laukumā devās uz maiņu, taču toreiz viņš mača beigās guva uzvaras vārtus, palīdzot "Reading" ar 4:3 uzvarēt Čārltonas "Athletic" futbolistus.

"Championship" kopvērtējumā "Reading" vienība ar 51 punktu 42 spēlēs ieņem 15.vietu 24 komandu vidū. No labāko sešinieka Redingas komandu šķir 18 punkti un tā jau iepriekš bija zaudējusi izredzes pacīnīties par tikšanu Anglijas premjerlīgā. Līdz sezonas beigām Rakela komandai atlikuši četri mači. Tikmēr Līdsas "United" pēc uzvaras ar 54 punktiem ieņem 12.vietu.

Divas labākās komandas čempionāta noslēguma iegūs ceļazīmi uz premjerlīgu, bet trešās līdz sestās vietas ieguvējas noskaidros vēl vienu komandu, kura nākamajā sezonā spēlēs Anglijas futbola labākajā līgā.

Rakels janvārī pievienojās "Reading", pārceļoties no Polijas vienības "Cracovia". Latvijas futbolists vienošanos ar angļu komandu noslēdza uz divarpus sezonām līdz 2018.gada vasarai ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

"Cracovia" vadība Rakela līgumā bija atrunājusi izpirkšanas maksu 500 000 eiro apmērā, kas Latvijas futbolistu padarīja pievilcīgu daudzu klubu acīs. Zināms, ka "Reading" par uzbrucēju samaksāja pat nedaudz vairāk kā pusmiljonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!