Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases spēlētājs Deniss Rakels oficiāli pārcēlies uz Anglijas otrās spēcīgākās līgas – "Championship" – komandu "Reading", informē spēlētāja līdzšinējais klubs Krakovas "Cracovia".

"Cracovia" par Rakelu no "Reading" komandas saņēms 500 000 eiro, kas bija Latvijas futbolista līgumā ierakstītā izpirkuma maksa.

Jau vēstīts, ka Rakela pāreja uz Angliju bija ar nelielu skandālu, jo futbolists bez poļu kluba piekrišanas uz dienu devās atrādīties 'Reading' vienībai. Izskanēja informācija, ka "Cracovia" centās kavēt Latvijas futbolista pāreju, tāpēc viņš uz medicīniskajām pārbaudēm devās "pa kluso".

Šajā sezonā Rakels Polijas čempionātā guva 15 vārtus 20 spēlēs, kas šobrīd ir otrais labākais rādītājs līgā. Pēc lieliskā sezonas sākuma par uzbrūkošo futbolistu interese bija arī no Beļģijas un Krievijas komandām.

Pēc Rakela pievienošanās "Reading" komandai cits šīs komandas uzbrucējs Orlando Sa pieņēmis lēmumu pārcelties uz Izraēlas komandu Telavivas "Maccabi".

"Reading" vienība Anglijas pēc spēka otrajā līgā ar 35 punktiem 28 spēlēs ieņem 15.vietu 24 komandu konkurencē, no labāko sešinieka, kas sezonas beigās pretendēs uz vietu premjerlīgā, atpaliekot par 11 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!