Foto: Reuters/Scanpix/LETA

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmās kārtas spēlēs trešdien Madrides "Real" izbraukumā ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspēja Amsterdamas "Ajax", bet Totenhemas "Hotspur" savā laukumā ar 3:0 (0:0) sagrāva Dortmundes "Borussia".

Abos dueļos atbildes spēles risināsies 5. martā.

Amsterdamas komanda spēles iesākumā ar savu aktīvo presingu pārtvēra bumbas un daudz darbojās uzbrukumā, bet "Real" ik pa laikam mēģināja pretuzbrukumos kaut ko izveidot. Mača 26. minūtē "Ajax" spēlētājs Dučans Tadičs trāpīja pa vārtu pārliktni, bet desmit minūtes vēlāk Hakims Zijeks neizmantoja iespēju un nepārspēja vārtsargu Tibo Kurtuā. "Ajax" turpināja spēlēt aktīvi, un 40. minūtē netika ieskaitīti vārti, jo Dušans Tadičs pavisam nedaudz atradās aizmugures stāvoklī pēc Nikolasa Tagliafiko sitiena ar galvu. Galvenais tiesnesis šo lēmumu pieņēma pēc jaunieviestās video atkārtojumu tehnoloģijas izmatošanas, un pirmo reizi Čempionu līgas vēsturē tika izmantota šī iespēja.

Otrajā puslaikā "Real" jau sāka uzspiest savu spēli, un 60. minūtē Vinisiuss Žuniors kreisajā malā apsteidza pretiniekus un piespēlēja Karimam Benzemā, kurš raidīja bumbu vārtu augšējā stūrī, izvirzot viesus vadībā. "Ajax" atsāka aktīvi izmantot savu presingu, un 15 minūtes vēlāk tas deva rezultātu – pēc pārtvertas bumbas Davids Neress piespēlēja Zijekam, un viņš nekavējoties raidīja bumbu vārtos. Tomēr 87. minūtē Marko Asensio pēc Dani Karvahala piespēles noslēdza ātru uzbrukumu, un izrāva "Real" uzvaru. "Ajax" vēl centās pēdējās minūtēs atjaunot neizšķirtu, bet nesekmīgi.

Arī "Hotspur" un "Borussia" komandas pirmajā puslaikā spēlēja nerezultatīvi, taču Dortmundes komanda bija aktīvāka. Pēc divām nospēlētām minūtēm otrajā puslaikā Honmiņs Sons saņēma bumbu pēc Jana Vertongena centrējuma un raidīja to vārtos. Dortmundes spēlētāji turpinājumā bija aktīvāki, tomēr uzbrukumus noslēgt ar rezultatīvu sitienu neizdevās. 83. minūtē Vertongens pēc piespēles no ļoti tuvas distances ievirzīja bumbu pretinieku vārtos, bet trīs minūtes vēlāk Kristians Eriksens, izspēlējot stūra sitienu, iecentrēja bumbu soda laukumā, kur Fernando Jorente nospēlēja precīzi, panākot mača gala rezultātu 3:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!