Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Karaliskais klubs Madrides "Real" svētdien savu neveiksmīgo Spānijas futbola čempionāta sezonu noslēdza ar zaudējumu savā laukumā.

Madridieši mājās ar 0:2 (0:0) piekāpās Seviljas "Real Betis" vienībai.

Viesiem vārtus otrajā puslaikā guva Lorens Morons un Hese.

Uz rezervistu soliņa savā, iespējams, pēdējā spēlē "Real" rindās palika Gerets Beils. Madridieši sezonu noslēdza trešajā vietā, taču 11 kārtas pirms čempionāta beigām viņi bija pat ceturtie, tomēr Zinedina Zidāna vadībā izdevās uzlabot pozīciju turnīra tabulā.

"Esam vainīgi. Sezonu sākām un beidzām slikti. Bijis smags gads, tomēr drīz būs jauna sezona, kurā nedrīkstēsim pieļaut tās pašas kļūdas," secināja "Real" aizsargs Marsēlu.

Tikmēr ar neizšķirtu sezonu noslēdza par čempioni kronētā "Barcelona", kas viesos nospēlēja 2:2 (2:2) ar "Eibar" komandu.

Barseloniešiem abus vārtus guva Lionels Mesi, kurš 36 precīziem sitieniem bija turnīra labākais snaiperis, par 15 vārtiem apsteidzot Karimu Benzemā no Madrides "Real" un savu komandas biedru Luisu Svaresu.

Mesi par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva sesto reizi karjerā.

Jau ziņots, ka slavenais Francijas futbola izlases uzbrucējs Antuāns Grīzmans sestdien tika izsvilpts viņa pēdējā spēlē Madrides "Atletico" sastāvā.

Sestdien Madrides klubs aizvadīja sezonas noslēdzošo spēli Spānijas čempionātā, izbraukumā nospēlējot neizšķirti 2:2 (0:2) ar tabulas lejasdaļas komandu "Levante".

Vārtus šajā spēlē varēja gūt arī Grīzmans, bet viņam neizdevās izcelties. Karjeru "Atletico" rindās viņš tādējādi noslēdzis ar 133 vārtiem 257 spēlēs.

Tikmēr vietu nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā sestdien nodrošināja "Valencia", kas pēdējā kārtā ar 2:0 (1:0) apspēlēja Valjadolidas "Real", kamēr tās sīvākā konkurente "Getafe" nospēlēja 2:2 (1:1) ar "Villarreal".

Šosezon Spānijas čempiontitulu priekšlaicīgi nodrošināja "Barcelona", kas 38 spēlēs iekrāja 87 punktus. Tikmēr 76 punktus guva "Atletico", kam ar 68 punktiem sekoja Madrides "Real". Uzreiz aiz pirmā trijnieka ar 61 punktu tikmēr bija "Valencia", kas par diviem punktiem apsteidza "Getafe" un "Sevilla".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!