Foto: AFP/Scanpix/LETA

Trešdien Spānijas Karaļa kausa izcīņas pusfināla atbildes spēlē "Barcelona" vienība ar 3:0 sagrāva savus nīstos pretiniekus "Real Madrid", tādējādi divu spēļu summā uzvarot ar 4:1 un nokļūstot kausa finālā.

Abu komandu pirmā spēle norisinājās 6. februarī Barselonā, kad mājinieki otrajā puslaikā atspēlēja vienu vārtu deficītu. Šāds rezultāts deva Madrides komandai iespēju uzvarēt divu spēļu summā, ja mačs noslēgtos 0:0 vai ja tā spēli uzvarētu. Neizšķirts 1:1 nozīmētu pagarinājumu.

Pirmo puslaiku pārliecinošāk aizvadīja tieši nosacītie situācijas kontrolētāji - "Real" futbolisti. Viņi izpildīja sešus sitienus vārtu virzienā, no kuriem divi lidoja rāmī, kamēr viesi no Barselonas iespēja tikai vienu, vārtiem garām lidojošu raidījumu. "El Clasico" pirmās 45 minūtes skatītājus diži nelutināja.

Otrais puslaiks gan sagādāja pēkšņu pavērsienu, spēles 50. minūtē "Barcelona" vienībai atklājot rezultātu. Luiss Svaress apsteidza Serhio Ramosu, pirmais tiekot pie Usmana Dembelē izpildītas piespēles, un ar spēcīgu sitienu atklāja spēles rezultātu.

Abi varoņi drīz vien noorganizēja vēl vienu vārtu guvumu, Dembelē izpildot piespēli gar vārtiem no otras soda laukuma puses. Šoreiz Svaress tika apsteigts, pie bumbas pirmajam tiekot Rafaelam Varānam, bet viņš to izklupienā raidīja savos vārtos - "Barcelona" vadībā jau ar 2:0.

Punktu uz i uzlika uzlika visur esošais urugvajietis, Svaresam piesmejot "Real" vārtsargu Keiloru Navasu ar Antoņina Paņenkas stilā izpildītu 11 metru soda sitienu, kuru pats futbolists arī bija nopelnījis.

"Barcelonas" klubs finālā cīnīsies par 31. Karaļa kausa trofeju kluba pastāvēšanas vēsturē, kas vēl vairāk tam ļautu attālināties no konkurentiem. Tuvākais sekotājs "Athletic Bilbao" uzvarējis šajā kausā 23 reizes.

"Barcelona" pretiniece noskaidrosies ceturtdienas spēlē starp "Valencia" un "Real Betis" klubiem, bet fināls norisināsies 25. maijā tieši Seviljā, "Real Betis" mājvietā.

Šajā spēlē "Barcelona" ar uzvaru var kļūt par pirmo Spānijas klubu, kas Karaļa kausu virs galvas cēlis piecus gadus pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!