Foto: AFP/Scanpix/LETA

Spānijas futbola grands Madrides "Real" parakstījis līgumu ar daudzsološo serbu uzbrucēju Luku Joviču, ziņo vienība.

Līgums ar 21 gadu veco uzbrucēju, kurš šobrīd iziet medicīniskās pārbaudes, noslēgts līdz 2025.gadam.

Klubs neatklāj darījuma summu, bet pirms mēneša spāņu mediji lēsa, ka viņa iepriekš pārstāvētais Vācijas bundeslīgas klubs Frankfurtes "Eintracht" saņems 60 miljonus eiro.

Bez Madrides komandas interesi par Joviču izrādīja arī vairāki citi Eiropas grandi, tomēr "Real" atlika vien precizēt līguma detaļas, lai veiksmīgi noslēgtu darījumu, kas paredz, ka Jovičs Madridē pavadīs nākamās sešas sezonas.

Serbu uzbrucējs šogad 48 spēlēs "Eintracht" rindās izcēlās ar 27 gūtiem vārtiem. Tieši viņa sniegums tiek vērtēts kā atslēgas moments Frankfurtes vienības panākumos, kura šogad ilgstoši atradās Bundeslīgas četriniekā un sasniedza UEFA Eiropas līgas pusfinālu.

Jovičs vācu klubam jau kopš 2017.gada tika izīrēts no Portugāles vienības Lisabonas "Benfica", bet abu komandu līgumā bija atrunāts, ka "Eintracht" var izpirkt spēlētāja līgumu. Tā tas arī ir notika, kad aprīlī "Eintracht" ieguva tiesības uz spēlētāju, bet izpirkuma summa tika lēsta septiņu miljonu eiro apmērā.

Līgumu ar Frankfurtes komandu Jovičs noslēdza līdz 2023.gadam. Vācijas un Portugāles komandu vienošanās paredzēja, ka pēc Joviča tālākpārdošanas "Benfica" saņems 20% no darījuma summas.

"Real" vadība paredz, ka Jovičs laukumā varētu doties kopā ar Karimu Benzemā, tādējādi spēcinot neapmierinoši spēlējošo uzbrukuma līniju. Komanda jau iepriekš norādīja, ka nav apmierināta ar Mariano Diasa sniegumu, kurš pagājušajā gadā pievienojas "Real", pārnākot no Francijas Lionas "Olympique".

Madrides komanda aizvadīja neveiksmīgu sezonu, Spānijas čempionātā ieņemot trešo vietu, UEFA Čempionu līgā apstājoties izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, bet Karaļa kausā nepārvarot pusfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!