Foto: Reuters/Scanpix
Madrides "Real" futbolisti UEFA Čempionu līgas finālā sestdien pēcspēles sitienu sērijā uzveica Madrides "Atletico" komandu, tādējādi 11.reizi kluba vēsturē kļūstot par spēcīgāko komandu Eiropā.

Real" komandai šis bija 14.fināls UEFA Čempionu līgā (agrāk - Eiropas Kausā), bet turnīrā Madrides vienība triumfējusi 11 reizes. Savukārt "Atletico" šis bija trešais fināls, bet tai ne reizi nav izdevies pacelt virs galvas prestižāko trofeju kontinentā.

"Real" Eiropas futbola troni iekaroja piecus gadus pēc kārtas no 1956. līdz 1960.gadam. Pēc tam Madrides klubs par čempionu kļuva pēc sešiem gadiem, kam sekoja 32 gadu pauze līdz 1998.gadam. Turpinājumā komanda par UEFA Čempionu līgas trofejas ieguvēju kļuva 2000. un 2002.gadā, kā arī aizpērn.

"San Siro" stadionā Milānā "Real" ar "Atletico" pamatlaikā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0), bet pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots. Savukārt pēcspēles sitienu sērijā "Real" uzvarēja ar 5:3.

Spēles pamatlaikā "Real" komandas labā vārtus guva aizpērnā finālā galvenais varonis Serhio Ramoss, kamēr pretiniekiem izcēlās Janiks Karasko.

Abas komandas Eiropas prestižākā klubu turnīra finālā tikās arī pirms diviem gadiem. Toreiz "Real" aizsargs Serhio Ramoss kompensācijas laikā panāca neizšķirtu 1:1, bet papildlaikā "Atletico" vārtos tika raidītas vēl trīs bumbas, tādējādi "Real" svinēja uzvaru ar rezultātu 4:1.

Tāpat abu komandu ceļi krustojās arī pērn ceturtdaļfinālā, kur divu spēļu summā ar 1:0 uzvarēja "Real" komanda.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!