Foto: EPA/Scanpix/LETA
Spānijas futbola čempionāta trofejas turētāja Madrides "Real" svētdien jauno sezonu iesāka ar neizšķirtu, bet Itālijas futbola leģenda Andrea Pirlo svētdien pie A sērijas čempionvienības Turīnas "Juventus" stūres debitēja ar pārliecinošu uzvaru.

"Real" viesos spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Sansevastjanas "Real Sociedad".

Neilgi pirms došanās atpūtā, spēcīgu sitienu izdarīja mājinieks Aleksandrs Isaks, taču vārtu vīrs bija vietā un rezultāts palika 0:0. Arī Karimam Benzemā uzbrukumā bija iespējas izcelties.

Otro puslaiku apņēmīgāk iesāka mājinieki, bet otrā laukuma pusē Benzemā pārbaudīja arī Aleksa Remiro modrību. 75. minūtē laukumā debitēja 20 gadus vecais Mārvins Parks, bet Zinedina Zidāna vadītajai komandai tā arī neizdevās izcīnīt uzvaru čempionāta ievadā.

Madrides komandai šī bija pirmā spēle šosezon, bet vēl četri klubi laukumā nav devušies.

Tikmēr citā spēlē "Granada" mājās ar rezultātu 2:1 (1:1) uzvarēja "Alaves".

Jau septītajā minūtē pēc Darvina Mačisa tālas piespēles vienatnē pret vārtsargu izskrēja Roverto Soldado, panākot 1:0. 15 minūtes vēlāk no aptuveni 17 metrus tālas standartsituācijas ar tiešo sitienu izlīdzinājumu panāca Hoselu.

Andalūzijas reģiona komanda sev uzvaru nodrošināja 79. minūtē, kad soda laukumā iepretim tukšiem vārtiem nepiesegts palika Mačiss.

Pēc divām spēļu kārtām "Granada" ar sešiem punktiem ir pirmā, tikpat ir arī Seviljas "Real Betis", bet pa četriem punktiem iekrājušas "Villarreal" un Vigo "Celta". Tālāk seko četras komandas, kas katra iekrājusi pa trim punktiem.

Pagājušajā sezonā uzvaru Spānijas čempionātā svinēja Madrides "Real".

Itālijas A sērijā "Juventus" savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0) uzvarēja "Sampdoria".

Spēles rezultātu 13. minūtē atklāja debitants no Zviedrijas Dejans Kulusevskis. Spēlētājs soda laukumā bija pirmais pie aizsarga atsistās bumbas un ar kreiso kāju pa zemi bumbu ieraidīja vārtos.

Turīniešiem rezultāta pārsvaru dubultot izdevās vien 78. minūtē, kad ar vairākiem mēģinājumiem "Sampdoria" spēlētāji nespēja izraidīt bumbu ārpus sava soda laukuma. Jucekli aizsardzībā izmantoja Leonardo Bonuči un ar spēcīgu sitienu panāca 2:0. Desmit minūtes vēlāk gala vārdus teica arī līderis Krištianu Ronaldu, soda laukuma aprisēs izdarot netveramu sitienu.

Šo spēli pirmo reizi pēdējo septiņu mēnešu laikā klātienē vēroja 1000 līdzjutēji.

Pirlo šī bija debija trenera godā. Zīmīgi, ka itālis trenera diplomu savā rīcībā ieguva vien dažas dienas pirms dueļa ar "Sampdoria".

"Paies laiks līdz saliksim savu spēles modeli, bet es netaisos kopēt citus," atklāja 41 gadu vecais Pirlo. "Iedvesmošos no komandām, kas mani pārsteigušas. Puiši kopā aizvadīja maz treniņus, jo tikai nesen atgriezās no izlašu spēlēm."

Citā A sērijas spēlē "Napoli" viesos ar rezultātu 2:0 (0:0) uzvarēja "Parma".

63. minūtē 1:0 panāca Drīss Mertenss, bet 23 minūtes līdz spēles beigām soda laukumā pie vārtsarga atsistās bumbas pirmais bija Lorenso Insinje.

Itālijas A sērijas ievadā pa trim punktiem nopelnījušas "Genoa", "Juventus", "Napoli" un Florences "Fiorentina".

Aizvadītajā sezonā devīto gadu pēc kārtas A sērijas titulu ieguva "Juventus".

Savukārt francūzis Kilians Mbapē svētdien Francijas čempionātā Parīzes "Saint-Germain" (PSG) komandā atgriezās sākuma sastāvā un ar gūtiem vārtiem palīdzēja vienībai svinēt otro panākumu šosezon. PSG viesos ar rezultātu 3:0 (2:0) uzvarēja "Nice".

Mbapē iepriekš PSG spēlēs nepiedalījās, jo 7. septembrī viņam tika konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Svētdien francūzis jau bija ierindā un spēles rezultātu 38. minūtē atklāja no 11 metru soda sitiena atzīmes. Neilgi pēc tam jau kompensācijas laika pirmajā minūtē Anhels di Marija 2:0 panāca, jo bija pirmais pie vārtsarga atsistās bumbas.

Spēles 66. minūtē pēc di Marijas centrējuma soda laukumā, precīzi sita Markinjoss. Vēl vieni vārti tika gūti 77. minūtē, bet soģis vēlāk lēma, ka "gola" autors Mbapē bijis aizmugures stāvoklī.

"Esmu patīkami pārsteigts par viņa [Mbapē] sniegumu, lai arī ar komandu futbolists iepriekš aizvadīja tikai vienu treniņu," teica PSG galvenais treneris Tomass Tušels. "Viņš vienmēr parāda, ka spēj paveikt neticamas lietas. Tāpat Mbapē spēj izšķirt spēles likteni."

Sakrāto brīdinājumu dēļ šajā duelī nepiedalījās brazīliešu zvaigzne Neimārs.

PSG šo sezonu iesāka ar divām neveiksmēm, bet tagad jau izcīnītas divas uzvaras pēc kārtas.

Pēc četrām spēļu kārtām ar desmit punktiem pirmo vietu ieņem "Saint-Etienne", bet tikpat ir arī "Stade Rennais". Tālāk ar deviņiem punktiem seko "Montpellier" un "Lens", bet pirmo piecinieku ar astoņiem punktiem noslēdz "Lille". PSG ar sešiem punktiem ir astotā.

Aizvadītā sezona Francijas čempionātā pēc valdības lēmuma marta beigās tika pārtraukta priekšlaicīgi, PSG pasludinot par turnīra uzvarētāju. Šī bija vienīgā no piecām Eiropas vadošajām futbola līgām, kas neaizvadīja pilnvērtīgu sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!