Foto: Pixabay
Marko Regža sestdien Salaspilī "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 22.kārtas pirmajā spēlē guva divus vārtus, palīdzot "Super Nova" svinēt kluba pirmo uzvaru virslīgā.

"Super Nova" Salaspils stadionā ar 2:1 (1:0) pieveica "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

Vārtus mājinieki guva jau sestajā minūtē, kad Regža ārpus soda laukuma ar kreiso kāju uzsita pa vārtiem, trāpīja vārtu labajā stūrī, pretinieku vārtsargam Sergejam Vilkovam nesaprotamu iemeslu dēļ pat nepakustoties.

57.minūtē Regža guva otros vārtus spēlē, dubultojot savu šosezon čempionātā gūto vārtu skaitu, no soda laukuma vidus pēc rikošeta raidot bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī, - 2:0.

Vienus vārtus viesi atguva jau piecas minūtes vēlāk. Pēc stūra sitiena izspēles no kreisās puses un bumbas nokļūšanas soda laukuma vidū pēc rikošeta pie Kristera Eduarda Švāna viņš ar galvu raidīja bumbu pāri vārtsargam vārtu kreisajā stūrī - 1:2.

Laukuma saimniekiem, kas virslīgā līdz sestdienai bija bez uzvarām, augstākajā līgā bija piecu zaudējumu sērija, bet kopējā neveiksmju josla bija sešus mačus gara, ieskaitot zaudējumu Latvijas kausa astotdaļfinālā ar 0:2 pret šodienas pretiniekiem.

Tukumnieki pēdējās septiņās spēlēs virslīgā bija izcīnījuši četras uzvaras, pirmajā no tām ar 3:1 pieveicot "Spartaku", otrajā negaidīti viesos atspēlējoties un uzvarot "Liepāju", kam sekoja panākums pār "Metta" ar 2:0 un pār "Spartaku" ar 3:0. Tiesa pēdējā aizvadītajā mačā "Tukums 2000"/"Telms" piedzīvoja neveiksmi pret "Auda", zaudējot ar 0:3.

Neskaitot Latvijas kausa maču, abas komandas šosezon bija tikušās divas reizes. Pirmajā mačā pie uzvaras tika Tukuma komanda (1:0), bet otrajā reizē spēle noslēdzās neizšķirti - 1:1.

22.kārta turpināsies svētdien, kad "Valmiera" uzņems "Metta", RFS spēkosies ar "Auda", bet "Riga" stāsies pretī Jūrmalas "Spartaks". Pēdējā šīs kārtas spēle, kurā jātiekas "Liepājas" un "Daugavpils" komandām, ir pārcelta uz 4.augustu.

Turnīra tabulas galvgalī pēc 21 spēles ar 53 punktiem ir "Valmiera", RFS ar 48 punktiem 21 cīņā ieņem otro vietu, bet trešā ar 44 punktiem tikpat mačos ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 40 punktiem 20 spēlēs, 21 spēlē "Auda" ir 36 punkti un "Daugavpilij" - 24 punkti, bet "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 20 punkti 22 dueļos. 14 punkti 20 mačos ir Jūrmalas "Spartaka" rēķinā, 13 punkti 21 mačā ir "Metta", kamēr astoņi punkti 22 cīņās - "Super Nova" vienībai.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!