Marko Regžam otrajā mačā pēc kārtas gūstot divus vārtus, Salaspils "Super Nova" sestdien svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 23. kārtas spēlē.

"Super Nova" viesos ar 3:2 (2:2) pārspēja Jūrmalas "Spartaku" un svinēja otro uzvaru pēc kārtas.

Pēc šī mača pastarīti "Super Nova" un priekšpēdējā pozīcijā esošo "Metta" komandu šķir divi punkti, taču rīdziniekiem ir viena spēle rezervē.

Pirmie spēles rezultātu izmainīja viesi, kad ceturtajā minūtē izcēlās iepriekšējā mačā divus vārtus guvušais Regža. Pēc Jehora Smirnova piespēles no kreisā flanga Regža bija pārāks divcīņā pie vārtiem un panāca 1:0.

18. minūtē, piespēli izdarot Aleksandram Solovjovam, bumbu ar galvu "Super Novas" vārtos ieraidīja Leu Gaušu. Tomēr piecas minūtes vēlāk Regža pēc saspēles ar Eduardu Višņakovu vēlreiz ieraidīja bumbu mērķi un atgrieza salaspiliešus vadībā.

Vārtu birums turpinājās un 30. minūtē pēc Smirnova kļūdas bumbu pārtvēra Gaušu, kurš guva savus otros vārtus mačā - 2:2.

Spēles 59. minūtē Regža no soda laukuma vidus izpildīja spēcīgu sitienu, bumbai lidojot krietni pāri "Spartaka" vārtiem. Pār vārtiem jaunais uzbrucējs sita arī 15 minūtes pirms pamatlaika beigām, neizmantodams vēl vienu iespēju nokārtot sev "hat-trick".

Pāris minūtes vēlāk pēc Ričarda Ruļļa piespēles Kristers Atars sita bumbu tīklā un panāca 3:2 "Super Nova" labā.

Jūrmalnieki pagājušajā nedēļas nogalē paziņoja par jauna trenera ierašanos, komandu pārņemot spāņu speciālistam Viktoram Basadrem, taču jaunā trenera debijā "Spartaks" piedzīvoja neveiksmi pret "Riga", piekāpjoties ar 1:2.

Tikmēr "Super Nova" pēdējā spēlē ar 2:1 uzvarēja Tukuma vienību, tiekot pie pirmās uzvaras virslīgā. Abus vārtus "Super Nova" labā guva Marko Regža.

Pirmais savstarpējais komandu mačs noslēdzās bezvārtu neizšķirti, bet maijā pie uzvaras tika jūrmalnieki, gūstot panākumu ar 3:0.

Plkst.18 Tukumā vietējā komanda uzņems RFS, arī šo spēli tiešraidē pārraidot televīzijas kanālam TV4.

23.kārta turpināsies svētdien, kad "Metta" uzņems "Liepāju", un pirmdien, "Skonto" stadionā tiekoties "Auda" un "Valmieras" vienībām. Pēdējā 23.kārtas spēle starp "Riga" un "Daugavpili" tika pārcelta uz 15.augustu.

Turnīra tabulas galvgalī pēc 22 spēlēm ar 56 punktiem ir "Valmiera", RFS ar 49 punktiem 22 cīņās ieņem otro vietu, bet trešā ar 47 punktiem 22 mačos ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 40 punktiem 20 spēlēs, 22 spēlēs "Auda" ir 37 punkti un "Daugavpilij" - 24 punkti 21 mačā, bet "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 20 punkti 22 dueļos. 14 punkti 22 mačos ir Jūrmalas "Spartaka" rēķinā, 13 punkti 22 mačos ir "Metta", kamēr 11 punkti 23 cīņās - "Super Nova" vienībai.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!