Vārtus kompensācijas laika pēdējā minūtē gūstot Darko Lemajičam, "Optibet" Latvijas futbola virslīgas vicelīdere RFS piektdien viesos nospēlēja neizšķirti 3:3 (1:3) ar "Liepāju".

Lemajičs RFS komandai sarūpēja divus vārtus, bet vienu reizi precīzi sita Dāvis Ikaunieks. Liepājnieku rindās divi vārti bija Dāvja Ikaunieka jaunākajam brālim Jānim, bet vienu reizi izcēlās Amansiu Fortešs.

Pēc RFS neizšķirta savam otrajam čempiontitulam pēc kārtas vēl vairāk pietuvojusies "Riga".

Nepagāja ne 40 sekundes, kad "Liepāja" jau savā pirmajā uzbrukumā guva vārtus – no laukuma centra uzbrukumu sāka veidot Ričards Fraidejs Emeka, bet to ar precīzu sitienu noslēdza Fortešs. Savukārt RFS pirmo puslīdz bīstamo epizodi pie pretinieku vārtiem sarūpēja 17. minūtē, kad sita bumbu pāri "Liepājas" cietoksnim.

Turpretī liepājniekiem nebija problēmu ar realizāciju, un 23. minūtē rezultāta tablo vēstīja jau 2:0 laukuma saimnieku labā. Pēc J.Ikaunieka sitiena ar galvu, RFS vārtsargs Dmitrijs Grigorjevs neveikli atsita bumbu, kas nonāca atpakaļ kuldīdznieka rīcībā, latviešu pussargam dubultojot "Liepājas" pārsvaru.

Pēc septiņām minūtēm Fraidejs nebija tālu no tā, lai panākot 3:0 "Liepājas" labā, taču pirmais pie bumbas bija Grigorjevs.

Minūti vēlāk Danu Spataru pretinieku soda laukumā nogāza Tomāšu Šimkoviču, par ko uz liepājnieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. "Pendeli" veiksmīgi izpildīja Lemajičs, kurš 31. minūtē panāca 1:2.

Turpinājumā komandas apmainījās dažiem pusmomentiem līdz 44. minūtē Ikaunieks ar sitienu no asa leņķa atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Puslaika kompensācijas laikā RFS vārtus apdraudēja arī Fraidejs, taču Grigorjevs viņa tālo raidījumu atvairīja.

Arī otrais puslaiks iesākās ar ātriem vārtiem, jo 49. minūtē pēc brīvsitiena bumba nonāca D.Ikaunieka rīcībā, Jāņa brālim ar sitienu no soda laukuma robežas panākot 2:3. Puslaika vidū, 66. minūtē, D.Ikaunieks norībināja vārtu pārliktni un nedaudz pabaidīja mājiniekus.

Tuvojoties pamatlaika beigām, J.Ikauniekam bija iespēja nokārtot "hat-trick", taču viņa un Forteša veidotais uzbrukums cieta neveiksmi.

Pēdējās minūtēs RFS bīstamus momentus neveidoja, un jau šķita, ka "Liepāja" svinēs uzvaru, kurzemniekiem paspējot vēl izniekot pāris izcilas vārtu gūšanas iespējas. Taču savā noslēdzošajā uzbrukumā pēc Aleksandra Solovjova centrējuma soda laukumā, gaisa divcīņā uzvarēja Lemajičs, kurš ar galvu raidīja bumbu vārtos – 3:3.

Iepriekšējā mačā jeb Kurzemes derbijā "Liepāja" zaudēja trīs pamatsastāva futbolistus – kājas lūzuma dēļ sezona beigusies aizsargam Sejdinam Keitā, tāpat traumas guvuši aizsargs Vadims Žuļevs un vārtsargs Valentīns Raļkevičs.

Līdz ar neizšķirtu "Liepāja" pārtraukusi četru zaudējumu sēriju, bet kārotais trijnieks, kas sezonas beigās dotu ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju, ir astoņu punktu attālumā. Trešajā vietā esošajai "Ventspilij" ir divi mači rezervē.

Iepriekš šosezon savstarpējās spēlēs komandas punktus dalījušas uz pusēm. Pirmajā riņķī RFS, pateicoties diviem goliem spēles beigās, ar 2:0 uzvarēja. Otrā tikšanās Liepājā beidzās neizšķirti 0:0, bet trešajā mačā Rīgā liepājnieki atspēlējās no 0:1, uzvaras golu ieskaitot pretinieku komandas vārtsargam Kasparam Ikstenam.

Jau ziņots, ka "Metta" komanda piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja "Daugavpili".

Šajā kārtā būs tikai trīs spēles, sestdien Jūrmalas pilsētas stadionā "Sloka" "Spartaks" komandai uzņemot "Ventspils". Ceturtais kārtas mačs "Jelgava" – "Riga" pārcelts uz 23. oktobri rīdzinieku sekmīgas spēles Eiropas līgā dēļ. Brīva no spēlēm šajā kārtā ir "Valmiera Glass ViA".

Ar 50 punktiem 23 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par astoņiem punktiem mazāk ir 25 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 37 punktiem 23 spēlēs ir "Ventspils" un tikpat punktiem 24 mačos – "Spartaks". Tikmēr 34 punkti 24 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, 29 punkti 25 dueļos – "Liepājai", 27 punkti 24 cīņās - "Jelgavai", 25 punkti 25 spēlēs – "Daugavpilij", bet pēdējā ar 23 punktiem 25 cīņās ir "Metta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!