Foto: F64

Futbola klubs RFS ceturtdien izcīnīja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas trešās kārtas spēlē, ieņemot turnīra tabulas pirmo pozīciju.

Rīdzinieki savā laukumā ar rezultātu 4:1 (4:1) uzveica Jūrmalas "Spartaks" komandu, kas piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā.

Mājinieki vadībā izvirzījās 12. minūtē, kad pēc soda sitiena Nauris Bulvītis ar galvu ievirzīja bumbu savos vārtos. Vēlāk, 28. minūtē, Sedriks Kuadio pēc Emersona Santanas Deuslesiānu piespēles dubultoja RFS pārsvaru, bet piecas minūtes vēlāk Lakijs Opara precīzi sita ar galvu un samazināja Latvijas vicečempiones pārsvaru.

Tiesa, 40. minūtē RFS atjaunoja divu vārtu pārsvaru, Artūram Zjuzinam un Tomāšam Šimkovičam izspēlējot līdz tukšam pretinieku cietoksnim. Uzbrukumu ar nekļūdīgu sitienu noslēdza Šimkovičs. Turklāt, pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc vēl vienas Zjuzina un Šimkoviča saspēles Emersons panāca jau 4:1.

Otrajā puslaikā spēles temps norimās, un neviena no komandām vārtus neguva, mačam noslēdzoties ar 4:1 rīdzinieku labā. Mājinieki gan maču noslēdza desmit vīru sastāvā, jo otrajā puslaikā uz maiņu nākušais Roberts Savaļnieks pamatlaika priekšpēdējā desmitminūtē tika pie divām dzeltenajām kartītēm.

RFS sezonas ievadā ar 1:0 uzveica "Ventspili", bet pēc tam sekoja graujošs 4:0 pār "Valmieru". Tikmēr jūrmalniekiem bija divas minimālas uzvaras 2:1 mačos ar "Metta" un čempiones "Riga" komandām.

Sākotnēji abas komandas bija gatavas spēlēt ar tādiem pašiem pamatsastāviem kā iepriekšējā kārtā, tomēr jūrmalnieki traumas dēļ pēdējā brīdī starta vienpadsmitniekā veica vienu izmaiņu.

Pirmajās kārtās abās komandās iezīmējušies potenciālie līderi. "Spartakam" trīs no pieciem vārtiem guvis serbu pussargs Nemanja Belakovičs, bet rīdziniekiem pirmajos trīs mačos izcēlies Emersons Santana Deuslesiānu.

Pēdējās divās spēlēs RFS komandai nevarēja palīdzēt pērnā gada virslīgas labākais vārtu guvējs Darko Lemajičs, kurš savainojis potīti.

Pagājušajā gadā no četrām savstarpējām spēlēm divās uzvarēja RFS, viens mačs noslēdzās neizšķirti, bet vēl vienā cīņā uzvarēja "Spartaks". Pēdējā tikšanās noslēdzās ar graujošo rīdzinieku uzvaru ar rezultātu 6:0.

Jau ziņots, ka pirms tam šajā kārtā "Ventspils" savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (0:1) ar "Valmieru", bet "Daugavpils" viesos ar 6:0 (1:0) sagrāva līgas debitanti "Tukums 2000"/TSS komandu, tiekot pie pirmā panākuma sezonā.

Tāpat pie pirmās uzvaras sezonā tika "Metta", kas mājās ar rezultātu 1:0 (1:0) guva virsroku pār "Jelgavu".

Trešās kārtas noslēgumā piektdien "Riga" savā laukumā uzņems "Liepāju".

Virslīgas līderpozīcijā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir RFS, kurai ar sešiem punktiem seko divus dueļus aizvadījusī "Liepāja", kā arī trīs cīņas nospēlējušie "Spartaka" un "Jelgavas" futbolisti. Tālāk četri punkti trīs mačos ir "Ventspilij", trīs punktus divos dueļos iekrājusi "Riga", kā arī trīs mačus aizvadījušās "Daugavpils" un "Metta" komandas. Punkts ir "Valmieras" futbolistiem, bet bešā šobrīd ir tikai "Tukums 2000"/TSS vienība.

Virslīgas sacensības norit bez skatītājiem, stingri ievērojot iepriekš izstrādātā sanitārā protokola prasības.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāsākas 13. martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas situāciju. Vēl 12. martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās, un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Dalību eirokausos nodrošina pirmo trīs vietu ieguvējas, kā arī vēl viena ceļazīme tiek izspēlēta Latvijas kausa izcīņā (ja kausa ieguvēja ir kāda no komandām, kas ieņem vietu labāko trijniekā virslīgā, tad ceturto eirokausu ceļazīmi iegūs čempionāta ceturtās vietas īpašniece, kā tas pērn veiksmīgi izdevās valmieriešiem).

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020. gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Šobrīd plānots, ka četras no piecām kārtas spēlēm būs vērojamas kanālā "Sportacentrs.com TV", bet viena - kanālā "Best4Sport TV".

Jau otro sezonu turnīra ģenerālsponsors ir uzņēmumu grupa "Optibet".

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!