Foto: RFS
Latvijas čempione futbolā RFS ceturtdienas vakarā sasniedza UEFA Konferences līgas grupu turnīru.

Konferences līgas "play-off" kārtas atbildes mačā RFS viesos pēc pamatlaika un pagarinājuma spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0, 1:1) ar Ziemeļīrijas labāko vienību "Linfield", bet pēcspēles 11 metru sitienos guva virsroku ar 4:2. Abu komandu pirmā cīņa pirms nedēļas Rīgā noslēdzās 2:2, rīdziniekiem pašās pamatlaika beigās izglābjoties no 0:2 zaudējuma.

Ceturtdienas spēlē 104. minūtē "Linfield" labā vārtus iesita Kails Maklīns, bet 119. minūtē RFS izglāba Džimija Kelehera raidījums savos vārtos. Savukārt pēc tam pēcspēles sitienos noslēdzošo bumbu mājinieku vārties iesita Stefans Paničs.

Grupu turnīra izloze notiks piektdien. Līdz šim Eirokausu pamatsacensībās bija spēlējusi tikai "Ventspils", kas 2009./10. sezonā cīnījās UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

RFS ceturtdienas mačā demonstrēja diezgan blāvu sniegumu. Teju visu spēli iniciatīva piederēja "Linfield", kas vērpa bīstamākus uzbrukumus un regulāri apdraudēja Latvijas čempionu vārtus. Spēlē vairākkārt bija jāiesaistās vārtsargam Pāvelam Šteinboram, bet pirmā reālā iespēja gūt vārtus RFS bija tikai 62. minūtē, kad Emersons izskrēja vienatnē uz vārtiem, taču viņa sitiens nebija veiksmīgs.

Vēl pamatlaika kompensācijas laikā "Linfield" trāpīja pa vārtu stabu, bet cīņa turpinājās papildlaikā. Tajā mājiniekiem bija vēl pāris labas iespējas gūt vārtus, līdz viena tika izmantota - 104. minūtē pēc ilgstošāka ziemeļīru uzbrukuma Šteinbors glāba, tomēr viņa atsisto bumbu vārtos ieraidīja Maklīns.

Turpinājumā RFS uzbruka vairāk un pāris reizes bīstami apdraudēja mājinieku vārtus, taču neizbēgami tuvojās zaudējums. Vēl 118. minūtē "Linfield" ar pretuzbrukumu trijatā pret vienu RFS futbolistu varēja panākt 2:0, tomēr sitiens bija pārāk vājš. Uzreiz nākamajā uzbrukumā rīdzinieki panāca izlīdzinājumu - asa piespēle no soda laukuma malas atrada ceļu vārtos caur "Linfield" futbolistu Keleheru.

RFS līdz ar to arī šajā mačā laimīgi izglābās, bet pēcspēles sitienos trāpīja visus savus četrus sitienus, kamēr ziemeļīri Šteinboru pārspēja tikai divreiz.

Portāls "Delfi" piedāvā mača teksta tiešraidi:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!