Foto: RFS

Latvijas čempione futbolā RFS ceturtdien UEFA Konferences līgas grupu turnīra ceturtās kārtas mačā piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu.

A grupas mačā RFS ar 0:3 (0:2) viesos piekāpās vienai no spēcīgākajām Turcijas komandām Stambulas "Bašakšehir", kas ir apakšgrupas līdere.

Divus vārtus mājinieku labā guva Itāliju pārstāvošais Stefano Okaka, bet vēl vienus vārtus iesita Denizs Turučs.

Spēle iesākās ar "Bašakšehir" dominanci bumbas kontrolē, taču pirmajās minūtēs daudz bīstamu epizožu nebija. Viss mainījās 11. minūtē, kad Turučs ar individuālu meistarību no soda laukuma robežas ar viltīgu sitienu atklāja rezultātu.

RFS tikmēr bija ārkārtīgi sarežģīti ar kaut ko atbildēt. Latvijas čempionu sniegums laukumā bija bezzobains, turklāt pašās pirmā puslaika beigās Okaka sagādāja vārtus uz ģērbtuvi. Otrajā puslaikā "Bašakšehir" kontrolēja spēles gaitu, bet 72. minūtē lieliska iespēja samazināt rezultāta starpību bija Denisam Rakelam. Viņš gan soda laukumā pārāk lēni apstrādāja bumbu, un sitiens tika bloķēts. Uzreiz pēc tam mājinieki skaitliskā pārākumā metās uzbrukumā un panāca 3:0.

Cīņas izskaņā RFS varēja gūt vārtus, taču drošs bija mājinieku vārtsargs Volkans Babakans.

Grupas kopvērtējumā līdere ar četrās spēlēs iegūtiem desmit punktiem ir "Bašakšehir", kam ar septiņiem punktiem seko Florences "Fiorentina". Trīs punkti ir Edinburgas "Hearts" kontā, bet divi - RFS.

Otrā šīs grupas spēlē "Fiorentina" ceturtdien ar 5:1 savā laukumā sagrāva "Hearts".

Nākamo spēli RFS šajā turnīrā aizvadīs 27. oktobrī, kad viesosies pie "Hearts".

Portāls "Delfi" piedāvā ceturtdienas mača detalizētu teksta tiešraidi:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!