Foto: Latvijas Futbola federācija

RFS komanda sestdien kļuva par pirmo "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa futbolā pusfinālisti.

Rīdzinieki ceturtdaļfinālā Jāņa Skredeļa stadionā ar rezultātu 4:0 (2:0) uzvarēja Ķekavas vienību "Auda".

Spēles septītajā minūtē RFS vadībā izvirzīja Kevins Frīzenbihlers, kurš sita precīzi ar kreiso kāju, bet 24. minūtē pēc Petra Mareša centrējuma ar vienu pieskārienu no tuvas distances 2:0 panāca Sedriks Kuadio. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Renāra Varslavāna piespēles bumbu vārtu devītniekā raidīja Artūrs Zjuzins, bet piecas minūtes vēlāk pēc izgājiena pret viesu vārtsargu punktu rīdzinieku uzvarai pielika Kuadio - 4:0.

Svētdien notiks pārējās trīs ceturtdaļfināla spēles, kurās tiksies "Liepāja" un "Daugavpils", "Valmiera" un "Dinamo Rīga", kā arī "Riga" un "Albatroz"/"Jelgava".

Pusfināli paredzēti 19. septembrī.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.

Iepriekšējā sezonā kausa izcīņā triumfēja "Liepāja", kas finālā pārspēja "Ventspili".

Šī gada sacensību fināls 24. oktobrī notiks "Daugavas" stadionā Rīgā. Iepriekšējo reizi Latvijas kausa fināls "Daugavas" stadionā notika 2018. gada 24. oktobrī, kad "Riga" pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!