RFS pirmdien Tukumā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā izcīnīja graujošu uzvaru, pārspējot "Tukums 2000"/"Telms" komandu ar 10:0 (7:0), kamēr divu turnīra tabulas lejasgala komandu cīņā pirmo punktu čempionātā izcīnīja Jūrmalas "Spartaks".

Viesu komanda izvirzījās vadībā jau spēles septītajā minūtē, ar precīzu sitienu izceļoties Andrejam Iličam.

Vēl pēc trīs minūtēm 11 metru soda sitienu precīzi izpildīja Petrs Marešs, panākot 2:0.

22.minūtē mājinieku vārtos bumbu raidīja Vladislavs Galkins, bet vēl pēc trīs minūtēm ceturtos vārtus rīdzinieku labā guva Emersons Santana un 25.minūtē pēc Tukuma komandas vārtsarga kļūdas no tuvas distances 5:0 panāca Iličs, dubultodams savu šajā čempionātā gūto vārtu skaitu.

Trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām Sedriks Kuadio guva sestos RFS vārtus. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 7:0, kompensācijas laikā vēlreiz pārspējot Tukuma vienības vārtsargu Galkinam.

Otrajā puslaikā bumba turpināja lidot mājinieku vārtos. 51.minūtē savus otros vārtus mačā guva Santana, bet 67.minūtē pretuzbrukumā Renārs Varslavāns no soda laukuma raidīja bumbu vārtu tālajā stūrī - 9:0.

10:0 viesi panāca pēc tam, kad Ismaels Diamonds saņēma piespēli soda laukuma vidū, ar māņu kustību tika pie brīva sitiena un raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī.

Iepriekšējo reizi ar tādu rezultātu uzvarēja "Ventspils" savā čempiones sezonā 2007.gadā. Toreiz ventspilnieki ar 10:0 pieveica "Jūrmalu", kura sacensību noslēgumā ieņēma sesto vietu astoņu komandu vidū.

Tukumnieki sezonas ievadā četrās spēlēs bija svinējuši vienu uzvaru (1:0 iepriekšējā kārtā pret "Super Nova"), vienreiz spēlējuši neizšķirti un piedzīvojuši divus miminālus zaudējumus.

RFS turpretī uzvarēja pirmās divas spēles, bet nākamajās divās spēlēja neizšķirti, iepriekšējā kārtā paliekot bez gūtiem vārtiem mačā ar "Audu". Pa diviem vārtiem rīdziniekiem bija guvuši Andrejs Iličs un Kevins Frīzenbihlers.

Otrā pirmdienas spēlē Jūrmalas "Spartaks" spēlēja 0:0 ar virslīgas debitanti "Super Nova".

Jūrmalnieki līdz pirmdienai bija bez izcīnītiem punktiem, tiesa, divkārtējie Latvijas čempioni turnīra ievadā jau ir tikušies ar visām četrām iepriekšējās sezonas vadošā četrinieka komandām - RFS (2:3), "Valmieru" (1:4), "Liepāju" (0:2) un "Riga" (0:3).

"Super Nova" savu vienīgo punktu bija guvusi par bezvārtu neizšķirtu pret "Audu", bet pārējās spēlēs tika piedzīvoti zaudējumi "Liepājai" (1:3), "Riga" (0:2) un "Tukums 2000"/"Telms" (0:1).

Jau ziņots, ka svētdien piekto uzvaru sezonas piektajā spēlē izcīnīja "Liepāja", kas izbraukumā ar 5:1 pārspēja "Metta" futbolistus. Vēl "Valmiera" viesos ar 3:1 uzvarēja "Audu", bet "Daugavpils" mājās cīnījās 0:0 ar "Riga" vienību.

Turnīra tabulas galvgalī ar 15 punktiem piecās cīņās ir "Liepāja", ar 11 punktiem seko RFS, ar desmit - "Riga", bet astoņus punktus guvusi "Valmiera" un "Auda". Tālāk ar pieciem punktiem seko "Daugavpils", četrus punktus guvusi "Tukums 2000"/"Telms", kamēr "Metta" tikusi pie trim punktiem un ir astotā. "Super Nova" guvusi divus punktus, bet Jūrmalas "Spartaks" - vienu punktu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!