Foto: Latvijas Futbola federācija

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas čempione RFS svētdien svinēja uzvaru 13.kārtas spēlē.

RFS viesu statusā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Ķekavas "Audu".

Spēles 56.minūtē pret Petru Merešu tika pārkāpti noteikumi "Audas" soda laukumā. Minūti vēlāk pats čehs izpildīja 11 metru soda sitienu un raidīja bumbu Fabrisa Ondoā sargātajos vārtos - 1:0 RFS labā.

Nedaudz vēlāk pēc stūra sitiena ar galvu sitienu izpildīja Brīss Tutū, bet Vītauta Čerņauska atsisto bumbu mērķī ieraidīja Staņislavs Krapuhins. Tiesa, pēc pāris minūšu pauzes tiesneši tomēr vārtu guvumu neieskaitīja, sadusmojot "Audas" komandu. Lēmumu mainīt lika, iespējams, vārtu gūšanas laikā piedzīvotā sadursme ar RFS aizsargu Žigu Lipuščeku.

Kompensācijas laika priekšpēdējā minūtē Ondoā, kurš bija devies uz otru laukuma galu, vidusdaļā apturēja RFS uzbrukumu un saņēma dzelteno kartīti, bet nosargāja vārtus neskartus.

Pirmā apļa cīņā komandas fiksēja bezvārtu neizšķirtu.

Plkst.16 Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā tiksies "Metta" un "Valmiera".

Sestdien "Riga" izbraukuma spēlē ar 4:0 (3:0) pārspēja "Spartaku", "Liepāja" izbraukumā ar 4:0 (0:0) pieveica "Daugavpils" komandu, bet "Tukums 2000"/"Telms" komanda savā laukumā spēlēja 1:1 (0:1) ar Salaspils "Super Nova".

Turnīra tabulas galvgalī ar 32 punktiem 13 spēlēs ir RFS, bet aiz tās ar 29 punktiem 12 un 13 dueļos atrodas "Valmiera" un "Liepāja". Aiz pirmā trijnieka ir "Riga" ar 25 punktiem 13 cīņās. Piektajā vietā ar 18 punktiem 12 cīņās ir "Auda", bet aiz tās ar 15 punktiem 13 mačos ierindojas "Daugavpils". 12 punkti 13 dueļos ir "Metta", astoņus punktus 12 cīņās sakrājis "Tukums 2000"/"Telms", četrus 13 spēlēs - "Super Nova", bet divus punktus 11 mačos - Jūrmalas "Spartaks".

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!