Latvijas čempione futbolā RFS apzinās, ka ceturtdien Itālijā pret vietējo Florences "Fiorentina" vienību UEFA Konferences līgā nebūs viegla spēle, un ir gatava daudz strādāt aizsardzībā, norādīja komandas galvenais treneris Viktors Morozs.

RFS ceturtdien debitēs UEFA Konferences līgas grupu turnīrā, Florencē tiekoties ar pagājušās sezonas septīto spēcīgāko Itālijas klubu Florences "Fiorentina". Rīgas klubs šajā mačā ir izteiktā pastarīša lomā.

"Rīt mūsu klubam būs liela diena – komandai, visiem spēlētājiem un treneriem, jo gaidījām šo mirkli, strādājām pie tā, un beidzot tur nonācām. Esam gandarīti par to, ko izdarījām iepriekš, bet, protams, tagad svarīgākais ir tas, ko varam paveikt nākotnē, un parādīt, uz ko esam spējīgi," preses konferencē teica Morozs. "Būs ļoti interesanta spēle. Protams, saprotam līmeni un pretinieku spēku, bet gribam parādīt, ka arī esam uz kaut ko spējīgi un varam par kaut ko pacīnīties."

"Šajā spēlē mums pretī stāsies ļoti spēcīga komanda. Pret šāda tipa vienībām līdz šim neesam spēlējuši. Tas būs kaut kas īpašs. Ļoti priecē, ka tas viss notiek nevis kādā "play-off" stadijā, bet grupu turnīrā, jo mums būs daudz šādu spēļu," pauda Morozs.

Šobrīd grūti prognozēt, kādā sastāvā ceturtdien laukumā dosies "Fiorentina", taču sagaidāms, ka nespēlēs vadošs centrālo aizsargu duets – brazīlietis Igors un serbs Nikola Milenkovičs.

"Pretinieku pētījām ļoti nopietni. Protams, saprotam viņu stiprās puses. Man ļoti patīk viņu spēles stils. Komanda grib spēlēt ar bumbu un dominēt. Katrā spēlē ļoti daudz kontrolē bumbu. Saprotam, ka viņi rīt mēģinās darīt to," pārliecību pauda RFS galvenais treneris. "Esmu pārliecināts, ka "Fiorentina" ir daudz spēlētāju, kuri arī ir ļoti spēcīgi un var viņus aizvietot. Tāpēc mēs nepriecājamies par viņu sastāva iztrūkumiem. Apzināmies arī citu spēlētāju spējas."

Morozs akcentēja, ka "Fiorentina" pēdējos mačos lielākoties izmantojusi 4-3-3 spēlētāju izkārtojumu, taču bijusi arī 4-2-3-1 taktika. RFS esot apzinājusi itāļu vājās vietas.

Uz Florenci ar čārtrreisu devusies visa RFS komanda – arī futbolisti, kuri ceturtdien laukumā nevarēs doties. "Nolēmām, ka visai komandai ir jābūt kopā. Domāju, ka tas ir pareizs lēmums."

Kaut arī "Fiorentina" ceturtdien laukumā būs pārliecinošas favorītes lomā un RFS saskarsies ar lielu spiedienu, taču Morozs piebilda, ka Rīgas kluba spēlētājiem tik un tā jācenšas šis mačs izbaudīt.

"Protams, viņi ir profesionāļi. Ir disciplīna, koncentrēšanās, sistēma, taču, ja viņiem nebūs "draiva", nevienā spēlē – pat ne pret vājākiem – nekas labs nebūs," uzsvēra Morozs.

"Jāsaprot, ka spēlējam pret spēcīgu pretinieku. Šajā mačā situācija ir skaidra, tāpēc mums jāmēģina spēlēt augstāk, bet tas būs grūti, jo "Fiorentina" patīk spēlēt ar bumbu. Viņi to mēģinās darīt arī rīt. Neviens nezina, kāda būs spēle. Gribēsim presingot, bet vai izdosies – tie ir lieli jautājumi. Protams, aizsardzībā mums būs jāstrādā ļoti daudz. Esam tam gatavi, bet arī mums ir savi plāni," sacīja Morozs.

RFS un "Fiorentina" mača sākums ceturtdien būs pulksten 19:45 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!