Latvijas futbola klubs RFS teju noslēdzis darījumu ar savu neseno UEFA Konferences līgas pretinieci "Gent" no Beļģijas par uzbrucēja Darko Lemajiča pāreju, raidījumam "Futbolbumbas" atklāja kluba ģenerāldirektors Māris Verpakovskis.

Viens no RFS pēdējo gadu līderiem Darko Lemajičs jau atrodas Beļģijā. 28 gadus vecajam serbam jāiziet medicīniskās pārbaudes un jāvienojas par sava līguma nosacījumiem, lai pāreja tiktu sekmīgi noslēgta, raidījumā klāsta Verpakovskis.

"Domāju, drīz jau parādīsies informācija," izteicās bijusī Latvijas izlases zvaigzne. ""Gent" pēc mūsu spēlēm izrādīja ļoti nopietnu interesi par Lemajiču. Principā varu pateikt, ka klubi savā starpā ir vienojušies par transfēra summu."

Kluba ģenerāldirektors konfidencialitātes dēļ potenciālo samaksu nevarēja nosaukt, bet izteicās, ka RFS tas būtu "finansiāli ļoti izdevīgs darījums". Verpakovskis to pielīdzināja pērn veiktajai Činonso Ofora pārejai uz Čikāgas "Fire", par ko ASV vienība RFS klubam samaksāja 900 tūkstošus ASV dolāru (760 tūkstoši eiro), toreiz ziņoja portāls "Sportacentrs.com".

Darko Lemajičs ar pieciem gūtiem vārtiem sešās spēlēs dala trešā rezultatīvākā Konferences līgas spēlētāja godu. Uzbrucējs atzīmējās ar vārtu guvumu arī viesos pret "Gent" komandu. RFS vienība Beļģijā nospēlēja 2:2, bet mājās sāpīgi zaudēja ar 0:1, trešajā kārtā noslēdzot dalību turnīrā.

Futbolists, kurš līdz tam bija spēlējis vien dzimtenē, Latvijas klubus pārstāv jau kopš 2017. gada. Gaitas Rīgā viņš uzsāka "Riga" FC vienībā, 49 spēlēs gūstot 26 vārtus, bet 2019. gada vasarā viņš pārgāja uz RFS, kuras labā dažādos turnīros 56 spēlēs sakrājis 35 vārtus un 11 rezultatīvas piespēles.

"Gent" ir 1900. gadā dibināts Beļģijas klubs, kas ilgstoši spēlējis valsts augstākajā līgā. Vienība trīsreiz uzvarējusi Beļģijas kausu, 2015. gadā pirmo reizi triumfēja Beļģijas čempionātā, kā arī vairākkārt sekmīgi spēlējusi eirokausos, 1991./1992. gada sezonā sasniedzot UEFA Kausa ceturtdaļfinālu.

Savukārt Latvijas futbola klubi 2020. gadā, ieskaitot jau minēto Ofora transfēru, izcēlās ar trim nozīmīgām spēlētāju pārejam.

"Valmiera" FC septembra izskaņā vienojās par darījumu ar Vācijas bundeslīgas vienību "1. FC Koln", kas par 550 tūkstošiem eiro no vidzemniekiem izīrēja nigērieti Toluvulasu Arokodari, ziņoja portāls "Delfi". Ķelnes klubam bija arī tiesības par 2,3 miljoniem eiro futbolistu iegādāties pilnībā. Vācijā uzbrucējs gan spēlēja neregulāri, uz maiņu iznākot desmit spēlēs. Vidzemes vienība viņu šovasar izīrēja uz Francijas otrās augstākās līgas klubu "Amiens" SC.

Futbolistu transfēru pasaulē pērn izcēlās arī Jūrmalas "Spartaks", kas Itālijas A sērijas komandai "Genoa" pārdeva Francijas futbolistu Gabrielu Šarpentjē. Kluba pārstāvji atteikušies publiski komentēt pārejas summu, bet Itālijas presē tā tika vērtēta no 1 līdz pat 1,5 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!