Foto: F64

"Optibet" Latvijas futbola virslīgā devītās kārtas spēlēs RFS viesos pieveica "Tukums 2000"/TSS, izvirzoties līgas vadībā, bet "Valmiera" viesos spēlēja neizšķirti ar "Metta" un nostiprinājās trešajā vietā.

Tukuma pilsētas stadionā debitante "Tukums 2000"/TSS piekāpās RFS ar rezultātu 0:3 (0:1).

Knapi bija apritējusi pirmā spēles minūte, kad Darko Lemajičs no soda laukuma stūra ar apvedošu sitienu guva vārtus, trāpot tālajā vārtu stūrī un izvirzot viesus vadībā ar 1:0.

34. minūtē tukumniekus no otro vārtu zaudējuma glāba vārtu stabs, bet 37. minūtē labs tālsitiens vārtu kreisajā stūrī padevās Raivim Vītolniekam, taču RFS vārtsargs Daņilo Kučers bija vietā.

Otrā puslaika ievadā rezultātu dubultoja Sedriks Kuadio. Viņš izrādījās veiklākais pie tālā vārtu staba, ar galvu raidot vārtos bumbu, kuru pa gaisu no vietas no pretējās laukuma puses vārtu priekšā piespēlēja RFS jaunieguvums Činonso Ofors.

Savukārt 73. minūtē jau pats Ofors izcēlās ar pirmo vārtu guvumu jaunajā komandā, panākot 3:0 RFS labā.

RFS līdz līdzšinējo līderu "Riga" spēlei, kam ir mačs rezervē, izvirzījās turnīra tabulas galvgalī.

Rīgas klubs sezonu sāka ar septiņām uzvarām pēc kārtas, bet iepriekšējā cīņā nepārvarēja "Riga" barjeru (1:2) un zaudēja līderpozīciju. Turpretī tukumniekiem bija pieci zaudējumi pēc kārtas, bet pēdējās trīs cīņās tikts pie diviem punktiem par neizšķirtiem pret Jūrmalas "Spartaku" (1:1) un "Liepāju" (2:2).

Sakrāto brīdinājumu dēļ Tukuma komandai nevarēja palīdzēt iepriekšējā mačā Liepājā vārtus guvušais Gatis Lūks.

Abas komandas savā starpā nav tikušās kopš 2015. gada, kad spēlēja Latvijas pirmajā līgā.

Trešās vietas īpašniece "Valmiera" "Daugavas" stadionā viesos ar "Metta" komandu spēlēja neizšķirti 2:2 (1:0)

Rezultātu astotajā minūtē atklāja "Valmieras" pussargs no Gruzijas Luka Silagadze, kurš pēc brīvsitiena izcēlās jau otrajā mačā pēc kārtas.

Otrajā puslaikā īsā laikā "nouguņoja" Rihards Ozoliņš. 68. minūtē "Metta" rezultātu izlīdzināja, Ozoliņam gūstot skaistus vārtus, bet pēc piecām minūtēm laime pretinieku vārtu tuvumā viņam uzsmaidīja vēlreiz, panākot 2:1 mājinieku labā.

Viesi nepadevās, un 88. minūtē ar patālu sitienu vārtus guva Krišs Kārkliņš, bumbai burzmā pie vārtiem neskarot nevienu no futbolistiem, - rezultāts 2:2.

Valmierieši sezonu sāka ar diviem zaudējumiem, bet pārējās sešās spēlēs ir gūti punkti, turklāt izcīnītas trīs uzvaras pēc kārtas, tajā skaitā iepriekšējā kārtā ar 3:0 pārspējot "Daugavpili". "Metta" komandai pagaidām pietrūcis stabilitātes un trīs mačos pēc kārtas nav izdevies svinēt uzvaru, lai gan pirms tam tika nospēlēts neizšķirti 0:0 ar "Ventspili" un vairāk iespēju uzvarēt bija "Metta".

"Valmiera" dienu pirms spēles paziņoja, ka papildinājusi sastāvu ar aizsargu Danielu Balodi, kurš sezonu iesāka "Jelgavā", piedaloties septiņās no astoņām cīņām. Mačā ar "Metta" viņš jau bija pieteikumā.

Pērn pirmajā aplī ar 4:1 uzvarēja "Valmiera", otrajā "Metta" revanšējās ar 2:0, bet nākamajos divos tika fiksēti neizšķirti 0:0 un 3:3.

Vēl otrdien "Riga" plkst. 20 "Skonto" stadionā uzņems no šobrīd aktīvajām komandām titulētāko Latvijas klubu "Ventspili".

Pirmā apļa noslēgumā trešdien "Daugavpils" savā laukumā uzņems Jūrmalas "Spartaku", bet "Jelgava" mājās cīnīsies ar "Liepāju".

Pēc šodienas uzvaras virslīgas līderpozīcijās ar 24 punktiem deviņās spēlēs izvirzījās RFS. Trīs punkti mazāk ir "Riga", kam ir spēle rezervē. Trešo vietu ar 15 punktiem deviņās cīņās ieņem "Valmiera", 11 punkti astoņās spēlēs ir "Ventspilij", tikpat septiņās spēlēs, bet zaudējums savstarpējā mačā - "Spartakam", deviņi - "Jelgavai" un "Daugavpilij". Astoņus punktus deviņās cīņās iekrājusi "Metta" komanda, bet septiņus septiņos dueļos - "Liepāja". "Tukums 2000"/TSS deviņos mačos ticis pie diviem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!