Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas čempionvienība futbolā RFS sestdien izcīnīja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 23. kārtas spēlē.

Rīdzinieki izbraukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

Spēles pirmajā puslaikā nebija daudz sitienu pa vārtiem un komandas bija tālu no tā, lai izmainītu cīņas rezultātu. Otrajā puslaikā pēc nospēlētām desmit minūtēm abu vienību futbolisti iesaistījās savstarpējos asumos, kas noslēdzās ar četrām dzeltenajām kartītēm tukumniekiem un divām rīdziniekiem.

RFS vadībā izvirzījās 70.minūtē, kad pēc Artūra Zjuzina sitiena bumbas lidojuma virzienu izmainīja Deniss Rakels, no tuvas distances panākdams 1:0. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Kaspara Dubras piespēles Andrejs Iličs pāradresēja bumbu Tomislavam Šāričam, kurš ar sitienu ārpus soda laukuma robežas raidīja bumbu tīklā - 2:0.

Tuvojoties pamatlaika beigām, otrās dzeltenās kartītes dēļ mačs noslēdzās Ibrahimam Sovam, kurš gan nākamajā mačā tāpat nevarētu piedalīties, jo ir izīrēts tukumniekiem no "Valmieras" komandas.

Jau ziņots, ka pirms tam Salaspils "Super Nova" viesos ar 3:2 (2:2) pārspēja Jūrmalas "Spartaku" un svinēja otro uzvaru pēc kārtas.

23.kārta turpināsies svētdien, kad "Metta" uzņems "Liepāju", un pirmdien, "Skonto" stadionā tiekoties "Auda" un "Valmieras" vienībām. Pēdējā 23.kārtas spēle starp "Riga" un "Daugavpili" tika pārcelta uz 15.augustu.

Turnīra tabulas galvgalī pēc 22 spēlēm ar 56 punktiem ir "Valmiera", RFS ar 52 punktiem 23 cīņās ieņem otro vietu, bet trešā ar 47 punktiem 22 mačos ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 40 punktiem 20 spēlēs, 22 spēlēs "Auda" ir 37 punkti un "Daugavpilij" - 24 punkti 21 mačā, bet "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 20 punkti 23 dueļos. 14 punkti 22 mačos ir Jūrmalas "Spartaka" rēķinā, 13 punkti 22 mačos ir "Metta", kamēr 11 punkti 23 cīņās - "Super Nova" vienībai.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!