Foto: Latvijas Futbola federācija

RFS komanda svētdien Jāņa Daliņa stadionā, Valmierā, triumfēja "Atbildīgas spēles" Latvijas kausā futbolā, trofeju iegūstot otro reizi vēsturē.

Rīdzinieki finālmačā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja pērnā gada kausa uzvarētāju "Liepāju".

Spēles ievadā vairāk uzbruka liepājnieki, taču rezultātu izmainīja rīdzinieki. Mača 14.minūtē no soda laukuma robežas spēcīgu sitienu no gaisa izpildīja Lukass Villela, kurš panāca 1:0.

Pirmā puslaika pēdējās minūtēs "Liepāju" no zaudētiem vārtiem glāba vārtsargs Krišjānis Zviedris un aizsargs Vjačelsavs Isajevs, kurš bloķēja pretinieka sitienu. Otrā laukuma galā no apmēram deviņiem metriem pāri vārtiem sita Mihails Gordeičuks.

Spēles 53.minūtē bīstamu sitienu uz RFS vārtiem izdarīja Jurijs Tkačuks, bet nedaudz vēlāk Jevgeņijs Nerugals rīdziniekus glāba pēc soda sitiena. Liepājas futbolisti turpināja uzbrukt arvien aktīvāk, taču rezultātu izmainīt nespēja. RFS otrajā puslaikā spēlē iesaistīja vairākus pamatsastāva futbolistus, kuri nosargāja minimālu pārsvaru.

Abas komandas jau nodrošinājušas dalību nākamās sezonas Eiropas klubu turnīros, tādējādi šajā mačā uz likmes bija tikai kauss.

Vīrslīgas vienības Latvijas kausa izcīņu sāka no astotdaļfināla. "Liepāja" vispirms ar 3:0 pārspēja "Smiltene"/BJSS komandu, pēc tam ar 1:0 bija pārāka pār "Daugavpili" un pusfinālā ar 2:0 tika gūta virsroka pār "Valmieru". RFS ceļu uz finālu sāka ar uzvaru 2:0 pār "Skanstes SK", ceturtdaļfinālā ar 4:0 tika apturēta "Auda", bet pusfinālā vien papildlaikā ar 3:1 tika uzveikta principiālā pretiniece "Riga".

Abas komandas šajā sezonā aizvadījušas četras savstarpējās spēles virslīgā. Ja pirmajās trīs uzvarēja RFS, tad ceturtajā aplī duelis noslēdzās neizšķirti 1:1, rīdziniekiem zaudējot svarīgus punktus cīņā par čempiontitulu.

"Liepāja" Latvijas kausa finālā spēlēja otro reizi pēc kārtas un pirmo galvenā trenera Nebojša Vigņeviča vadībā. RFS finālā atgriezās pēc viena turnīra pārtraukuma un arī Viktoram Morozam šī bija debija titula spēlē.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.

Iepriekšējā sezonā kausa izcīņā triumfēja "Liepāja", kas finālā pārspēja "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!