Foto: F64

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas vicelīdere RFS svētdien cīnījās neizšķirti 19.kārtas spēlē, zaudējot svarīgus punktus cīņā par līderpozīciju.

RFS mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar "Ventspili".

Pirmajā puslaikā rīdziniekiem bija pārsvars, bet pārvērst to rezultātā izdevās vien 44.minūtē, kad pēc Aleksandra Solovjova piespēles soda laukumā precīzi ar galvu sita Artūrs Zjuzins.

RFS bija vairākas standartsituācijas, taču izmantot tās neizdevās. Turklāt otrā puslaika vidū, 69.minūtē, "Ventspils" uzbrucējs Jevgeņijs Kozlovs ar izcili precīzu un tālu soda sitienu izlīdzināja rezultātu.

Rīdziniekiem pamatlaika pēdējās desmitminūtē bija lieliska iespēja izraut uzvaru pēc tam, kad kontaktā ar "Ventspils" vārtsargu Konstantīnu Mahnovski krita Namdī Ofors. Tiesneši strīdīgo epizodi novērtēja ar 11 metru soda sitienu, kuru Mahnovskis metās apstrīdēt un pēc garām diskusijām saņēma dzelteno kartīti.

"Pendeli" 90.minūtē devās izpildīt Darko Lemajičs, tiesa, RFS uzbrucējam sitiens bija pārāk vājš, bumbai trāpot pa Mahnovska kāju un pēc tam no "Ventspils" futbolista atstājot laukumu.

RFS pēdējos desmit mačos tikai reizi zaudējusi, Eiropas līgas mačā izbraukumā ar 0:1 piekāpjoties Belgradas "Partizan". Īpaši rīdziniekus spārno 30.augusta uzvara viesos pār "Riga", kas ļāvusi samazināt atpalicību no līdervienības līdz diviem punktiem.

"Ventspils", kaujoties ar finansiālām un tā rezultātā arī sastāva problēmām, pēdējās divas spēles spēcīgiem pretiniekiem ir zaudējusi savā laukumā. Latvijas čempionātā ar 0:2 nācās piekāpties "Riga", bet Eiropas kausa izcīņā ar 1:5 - "Rosenberg".

Abu klubu līdzšinējās spēlēs šajā sezonā uzvarējuši mājinieki - Rīgā RFS bija pārāka ar 1:0, Ventspilī mājinieki revanšējās ar 3:2.

Sakrāto brīdinājumu dēļ svētdienas duelī "Ventspilij" nevarēja palīdzēt Lukass Vilela.

Kamēr RFS ar 51 gūtajiem vārtiem ir čempionāta rezultatīvākā vienība, ventspilniekiem šajā rādītājā izceļas Jevgeņijs Kozlovs un Kaspars Svārups.

Jau ziņots, ka pirms tam "Liepāja" viesos ar 4:0 (1:0) sagrāva "Daugavpili", "Metta" Rīgā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Jūrmalas "Spartaku", bet "Tukums 2000"/TSS savā laukumā spēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Jelgavu".

Kārtas noslēgumā "Riga" mēros spēkus ar "Valmieru".

Turnīra tabulā pirmo vietu pēc 18 spēļu kārtām ar 48 punktiem ieņem "Riga", kas par punktu apsteidz RFS. 34 punkti ir "Valmierai", aiz kuras ar 28 punktiem seko "Spartaks". Tālāk ar 27 punktiem ir "Ventspils", 26 punktus guvusi "Liepāja", pa 16 punktiem iekrājušas "Metta" un "Daugavpils" komandas, 15 punkti ir "Jelgavai", bet "Tukums 2000"/TSS tikusi pie pieciem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!