Foto: Nora Krevņeva - Baibakova

RFS svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 33. kārtas mačā, atgūstoties pēc neveiksmes Latvijas kausa finālā, tika pie pārliecinošas uzvaras.

"RFS" viesu lomā ar rezultātu 4:0 (2:0) guva panākumu pār Salaspils "Super Nova".

Rīdzinieki izvirzījās vadībā spēlēs 32.minūtē, kad pēc Emersona Deusleisānu piespēles precīzs bija Vitālijs Jagodinskis.

RFS bija nepieciešamas četras minūtes, lai dubultotu pārsvaru, precīzam esot Denisam Rakelam.

Savukārt 73.minūtē 3:0 panāca Andrejs Iličs, bet 86.minūtē ceturtos vārtus RFS labā guva Alfuseinijs Džata.

Pašreizējai čempionei RFS vēl ir atlikušas cerības uz titula atkārtotu iegūšanu, taču tikai piecu punktu attālumā aiz muguras ir "Liepāja". Komandai spēlējot trijās frontēs, pēdējās piecās cīņās pirms šī mača pie uzvarām tikt nebija izdevies.

Šosezon pirmos divus mačus ar 2:0 un 3:0 uzvarēja RFS, bet pēdējā ar 3:2 pārāka bija "Super Nova".

Turnīra tabulas galvgalī ar 32 mačos izcīnītiem 77 punktiem ir "Valmiera", 75 punkti 33 spēlēs ir "Riga" komandai un 71 punkts 33 mačos - RFS futbolistiem. Ceturtā ar 33 spēlēs sakrātiem 66 punktiem ir "Liepāja", piektā ar 48 punktiem - "Auda", 37 punktus sakrājusi "Tukums 2000"/"Telms" komanda, kamēr 33 cīņās 30 punkti ir "Daugavpils" komandai, 22 punkti - "Spartakam", bet "Metta" tikusi pie 21 punkta. Pēdējā ar 33 spēlēs sakrātiem 18 punktiem ir Salaspils "Super Nova".

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!