Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas čempione futbolā RFS ceturtdien "Skonto" stadionā UEFA Eiropas konferences līgas grupu turnīra trešās kārtas spēlē negaidīti cīnījās 0:0 (0:0) ar Stambulas "Bašakšehir" no Turcijas, nopelnot otro punktu.

Tādējādi RFS atzīstami noslēgusi grupu turnīra pirmo apli - divi punkti trīs spēlēs. Pirmais punkts tika nopelnīts pirmajā mačā viesos pie Florences "Fiorentina" (1:1), bet otrajā cīņā ar 0:2 mājās nācās piekāpties Edinburgas "Hearts" komandai.

Pēc trim mačiem A grupas līdere ar septiņiem punktiem ir "Bašakšehir", kam ar četriem punktiem seko "Fiorentina", trīs punkti ir "Hearts" kontā, bet divi - RFS. Līdz ar to rīdzinieki joprojām saglabā labas izredzes pacīnīties par vietu izslēgšanas turnīrā.

Otrā A grupas ceturtdienas spēlē "Fiorentina" izbraukumā ar 3:0 pieveica "Hearts".

Ceturtdien Rīgā viesi no Stambulas jau otrajā minūtē varēja atklāt rezultātu, taču teicams vārtos bija Pāvels Šteinbors. Savukārt turpinājumā RFS aizsargājās ļoti disciplinēti, likvidējot lielāko daļu briesmu pie saviem vārtiem. Latvijas čempioni gan 56. minūtē negaidīti varēja izvirzīties vadībā, kad pa vārtu pārliktni trāpīja Andrejs Iličs, taču lūzuma punkts varēja pienākt 75. minūtē - otro dzelteno kartīti nopelnīja RFS kapteinis Tomašs Šimkovičs.

Pēc RFS palikšanas mazākumā sekoja vētraini "Bašakšehir" uzbrukumi, taču vietā bija Šteinbors un mājinieku aizsargi. Pamatlaika izskaņā viesu spiediens nedaudz mazinājās, un Latvijas klubs nosargāja neizšķirtu.

Abas komandas atkārtoti tiksies jau nākamnedēļ Stambulā, uzsākot otro apli.

Portāls "Delfi" piedāvā RFS - "Bašakšehir" mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!