Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas čempionvienībai futbolā RFS pievienojies viens no Lietuvas perspektīvākajiem futbolistiem Karolis Uzēla. 21 gadu vecais pussargs ar RFS parakstījis trīs gadu līgumu, ziņo klubs.

Karjeras lielāko daļu Uzēla pavadījis Lietuvas spēcīgākajā klubā Viļņas "Žalgiris", ar kuru divas reizes viņš kļuvis par valsts čempionu. Aizvadītajā sezonā pussargs bija stabila Viļņas kluba pamatsastāva vērtība un Lietuvas čempionātā aizvadīja 24 spēles, kurās guva piecus vārtus. Kopumā viņš šajā klubā ir sakrājis 64 spēles.

Neskatoties uz savu vecumu, RFS jaunpienācējs ir iekrājis arī ievērojamu starptautisko spēļu pieredzi. UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā viņam aizvadītas trīs spēles un viens vārtu guvums, Čempionu līgas kvalifikācijā – trīs spēles, bet Konferences līgā divi mači, kuros veikta viena rezultatīva piespēle.

Tāpat viņš pagājušajā gadā debitēja Lietuvas nacionālajā izlasē, kuras rindās laukumā devās divas reizes. U-21 izlasē viņam 11 spēles un vieni gūtie vārti.

2018. gada vasarā Uzēla tika izīrēts Itālijas SPAL klubam, kurā pavadīja vienu sezonu. Gada laikā viņš divas reizes tika pieteikts "Serie A" spēlēm, taču savu iespēju Itālijas augstākajā līgā tā arī nesagaidīja.

"Karolis ir viens no talantīgākajiem jaunajiem spēlētājiem Baltijā," atzīst RFS kluba ģenerāldirektors Māris Verpakovskis. "Viņš bija svarīgs futbolists Viļņas "Žalgiris" sastāvā, lai gan šajā komandā nostiprināties jaunam spēlētājam nav viegli. Viņam ir liels potenciāls, un esam pārliecināti, ka mūsu klubā viņam būs visas iespējas attīstīties un vienlaicīgi palīdzēt cīnīties par mūsu mērķiem."

"Esmu ļoti gandarīts," ar smaidu sejā runā Uzēla. "RFS ir ļoti profesionāla un ambicioza organizācija. Ne velti klubs pagājušajā sezonā pirmo reizi kļuva par valsts čempionu, kā arī izcīnīja Latvijas kausu. RFS klubā ir lieliski treniņu apstākļi, jauna bāze. Šeit jaunam spēlētājam ir visas iespējas attīstīties un realizēt savu potenciālu. Darīšu visu, lai nostiprinātos sastāvā un palīdzētu komandai cīnīties par trofejām Latvijā un vietu eirokausu grupu turnīrā."

Līgums ar pussargu parakstīts uz trim sezonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!