Latvijas čempionvienība futbolā RFS parakstījusi ilgtermiņa līgumu brazīliešu uzbrucēju Leu Gaušu, "Riga" panākusi vienošanos ar zviedru centra aizsargu Duglasu Bergkvistu, bet pussargs Gļebs Kļuškins pārcelies no "Metta" vienības uz "Liepāju".

Līgums ar ar 20 gadus veco uzbrucēju Gaušu [īstajā vārdā - Leonardu Andriels duš Santušs] noslēgts uz trīs ar pusi sezonām.

Līdz šim Gaušu spēlējis Brazīlijā, pārstāvot "Santa Cruz" un "Denisao" vienības, kā arī Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubā "Dibba Al-Hisn".

Pārstāvot "Santa Cruz" viņš ir aizvadījis 12 spēles Brazīlijas C sērijas čempionātā, kuru laikā guva vienus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Latvijas čempionāta kopvērtējumā RFS ar 38 punktiem 16 spēlēs ieņem otro vietu, trīs punktus atpaliekot no līdervienības "Valmiera".

Nākamo maču Latvijas čempionātā RFS aizvadīs 18.jūnijā, kad savā laukumā uzņems "Liepāju", bet rīt komandai paredzēta pārbaudes spēle ar Gruzijas klubu Tbilisi "Dinamo".

Tikmēr "Riga" parakstījusi līgumu ar 29 gadus veco Bergkvistu, kurš ir Anglijas kluba "Reading" audzēknis.

Karjeras sākumā Bergkvists spēlēja dažādos Anglijas klubos. 2014.gadā viņš parakstīja līgumu ar Zviedrijas klubu "Ostersunds" un pirmās divas sezonas spēlēja Zviedrijas otrajā spēcīgākajā čempionāta.

Nākamās trīs sezonas ar "Ostersunds" Bergkvists spēlēja Zviedrijas augstākajā līgā, kur aizsargs aizvadīja 56 spēles un guva vienus vārtus. 2016./2017.gada sezonā Bergkvists uzvarēja Zviedrijas kausā.

2019.gadā Bergkvistam "Haugesund" sastāvā bija 21 spēle Norvēģijas augstākajā līgā, bet pēc tam Bergkvists nospēlēja sešas spēles Polijas augstākās līgas klubā Gdiņas "Arka".

Pēdējās divas ar pusi sezonas viņš spēlēja Zviedrijas augstākās līgas klubā "Kalmar". Šīs komandas sastāvā Bergkvists laukumā bija 49 spēlēs un guva vienus vārtus.

Savukārt "Metta" informē, ka 29 gadus vecais Kļuškins turpmāk spēlēs "Liepājas" komandā.

Kļuškins, kurš Latvijas nacionālās izlases rindās aizvadījis 19 spēles un guvis divus vārtus, "Metta" komandai pievienojās 2021.gada sezonas vidū. Kopumā divu nepilnu sezonu laikā viņš "Metta" rindās aizvadīja 18 spēles un guva trīs vārtus.

Pirms pievienošanās "Metta", Kļuškins spēlēja Lietuvas klubā "Sūduva", kā arī pārstāvēja virslīgas klubus RFS, "Jelgava" un Rīgas "Daugava". Ar jelgavniekiem Kļuškins divreiz uzvarēja valsts kausa izcīņā un 2016.gadā tika atzīts par virslīgas labāko spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!