Foto: F64

"Optibet" futbola virslīgas Latvijas vicečempione RFS ceturtdien devītās kārtas pirmajā spēlē Daugavpils "Noah Jurmala" komandai sagādāja otro zaudējumu šosezon.

RFS mājās ar 4:2 (2:0) uzvarēja "Noah Jurmala".

Ofosu Apija bumbu raidīja savos vārtos, bet RFS komandā ar vārtu guvumiem izcēlās Sedriks Kuadio, Lukass Vilela un Darko Micevskis. Pirmos vārtus "Noah Jurmala" komandai virslīgā guva Čikezijs Nvaorisa, kuram divi "goli".

Mājinieki jau spēles sākumā norībināja vārtu pārliktni, bet "Noah Jurmala" septītajā minūtē izniekoja iespēju no standartsituācijas. Desmitajā minūtē savā soda laukumā neveiksmīgi nospēlēja Apija, kurš centās pārtvert piespēli, bet tā vietā ieraidīja bumbu vārtos.

Spēles 23.minūtē Roberts Savaļnieks pie "Noah Jurmala" soda laukuma tika paklupināts, bet Tomāšam Šimkovičam soda laukumā uz tālu stabu bumbu neizdevās nogādāt pie partnera. RFS bumbas kontrolē dominēja arī atlikušajās pirmā puslaika minūtēs, bet viesi ar pieciem futbolistiem aizsardzības līnijā ilgstoši veiksmīgi aizsargājās.

Septiņas minūtes līdz pirmā puslaika beigām Savaļnieks soda laukumā bumbu no standartsituācijas izspēles piespēlēja Kuadio, kurš to novirzīja vārtos, panākot divu vārtu pārsvaru.

RFS aktīvi spēlēt turpināja arī otrā puslaika sākumā un jau pēc septiņām spēlētām minūtēm guva savus trešos vārtus. Uz maiņu nākušais Arturs Zjuzins no laukuma vidus ar tālu piespēli uzbrukuma smailē izvirzīja Vilelu, kurš no tuvas distances bija nekļūdīgs.

61.minūtē laukuma centrā kļūdījās Aleksejs Grjaznovs, bet Renārs Varslavāns pārtvēra bumbu un aizsteidzās pretuzbrukumā. Futbolista spēcīgais sitiens tika atvairīts, bet atlēkušo bumbu vārtos raidīja Micevskis. Minūti vēlāk "Noah Jurmala" pirmos vārtus virslīgā varēja gūt Nvaorisa, taču lēni ripojošo bumbu autā izsita RFS aizsargs.

Nigērietim Nvaorisam vārtus gūt izdevās 67.minūtē. Pēc partnera tālas piespēles futbolists apskrēja RFS aizsargu un soda laukumā bumbu raidīja vārtu kreisajā sānā. Pēc aptuveni sešām minūtēm no laukuma kreisās puses RFS izspēlēja standartsituāciju, bet Savaļnieka centrējums bija pārāk spēcīgs. Spēles temps mača pēdējās desmit minūtēs kritās, taču viesi spēja gūt arī otro vārtus.

Astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām Pems Samuels izpildīja tālu piespēli, kuru pirms soda laukuma uztvēra Nvaorisa. Futbolists ātri apstrādāja bumbu, pasitot to garām vārtsargam, un guva savu otro "golu".

"Noah Jurmala" vārtos virslīgas čempionātā ceturtdien debitēja Vladislavs Skrupskis.

Piektdien devītās kārtas spēli aizvadīs arī "Valmieras" un "Riga" komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!