Latvijas futbola virslīgas klubs RFS sastāvam pievienojies 27 gadus vecais uzbrucējs no Austrijas Kevins Frīsenbihlers, vēsta kluba preses dienests.

RFS jaunpienācējs Latvijā ieradās no Austrijas Bundeslīgas, kur pavadīja karjeras lielāko daļu. Pazīstamajā Vīnes "Austria" klubā viņam kopumā 134 spēles 33 vārti un 20 rezultatīvas piespēles. Dzimtenē viņš ir pārstāvējis arī Grācas "Sturm" un "Wolfsberger AC".

Savu profesionāļa karjeru K. Frīsenbihlers iesāka pazīstamajā Minhenes "Bayern" klubā. Par tobrīd 16 gadus veco futbolistu "Bayern" samaksāja 500 000 eiro. Pārstāvot jauniešu un dublieru komandas viņš Vācijas grandā bija īpaši rezultatīvs. "Bayern II" rindās viņam 36 spēlēs 16 vārti un 13 rezultatīvas piespēles. Pārstāvot U-19 komandu jaunais uzbrucējs arī bija neapturams – 27 vārti 37 spēlēs.

2014. gadā viņš pārcēlās uz citu Eiropā labi pazīstamu klubu Lisabonas "Benfica", taču drīz vien tika izīrēts Polijas "Ekstraklasa" komandai Gdaņskas "Lechia". Polijas augstākajā līgā viņš 16 mačos pamanījās gūt piecus vārtus un izdarīt divas rezultatīvas piespēles. Pēc pieredzes Polijā "Benfica" viņu izīrēja uz Vīnes "Austria", kur viņš vēlāk parakstīja arī pilnvērtīgu līgumu.

Frīsenbihlers ir pārstāvējis visas Austrijas jauniešu izlases. U-21 komandā viņam 19 spēles un astoņi vārtu guvumi. Karjeras laikā viņš divas reizes ar Vīnes "Austria" ir piedalījies arī UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kur deviņos mačos izcēlās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

RFS jaunpienācējs jau ir ieradies Latvijā un tuvākajā laikā sagaidāma viņa debija "Optibet Virslīgā"Latv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!