Foto: F64

Latvijas futbola čempionvienība RFS sestdien Helsinkos svinēja uzvaru pārbaudes spēlē, kamēr "Riga" pārbaudes mačā spēlēja neizšķirti, bet "Metta" cieta zaudējumu.

RFS savā trešajā pirmssezonas spēlē ar 2:0 (1:0) pieveica Somijas čempioni un kausa ieguvēju Helsinku HJK.

Vārtus rīdziniekiem 19.minūtē guva Kevins Frīzenbihlers un mača kompensācijas laika ceturtajā minūtē – Dele Izraels.

Kā ziņo RFS, pirmo vārtu guvumā ātrajā pretuzbrukumā devās Emersons, kurš pie soda laukuma robežas piespēlēja uz labo malu Frīzenbihleram, kurš ar otro pieskārienu raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī - 1:0.

Otrā puslaika gaitā abas komandas veica daudzas spēlētāju maiņas, bet iespējas izcelties bija abām komandām. Vienīgie vārti tika gūti jau kompensācijas laikā, kad pēc Vitālija Maksimenko centrējuma no kreisās malas ar galvu precīzi sita Izraels - 2:0. Tūlīt pēc tam atskanēja tiesneša finālsvilpe.

Tikmēr "Riga" ceturtajā pārbaudes spēlē Dubaijā spēlēja neizšķirti 1:1 () pret Malaizijas spēcīgāko komandu "Johor", kas Malaizijas čempionātā ir uzvarējusi astoņas reizes pēc kārtas.

Klubs ziņo, ka 12.minūtē no kreisās malas bumbu soda laukumā centrēja Karims Lukili, un Lavere Korbins-Ongs iesita bumbu savos vārtos - 1:0 rīdzinieku labā.

25. minūtē savā soda laukumā rupji kļūdījās vārtsargs Nils Puriņš, un bumbu tukšos vārtos iesita pretinieku uzbrucējs Fernando Forestjeri - 1:1.

Līdzīgi kā iepriekšējās spēlēs pēc puslaika "Riga" nomainīja visu sastāvu. Vienīgi Raivis Jurkovskis tika nomainīts savainojuma dēļ jau pirmajā puslaikā.

Spēles otrajā daļā abas komandas spēlēja pašaizliedzīgi, un labu vārtu gūšanas momentu bija maz, spēlei beidzoties ar 1:1.

Nākamā spēle rīdziniekiem būs trešdien pret Krievijas premjerlīgas klubu Maskavas "Spartak".

Visbeidzot "Metta" trešajā pārbaudes mačā Stokholmā piekāpās Zviedrijas bronzas medaļniecei Stokholmas "Djurgardens" ar 1:3 (0:1).

Klubs ziņo, ka pirmā puslaika iesākumā teritoriāls pārsvars piederēja mājiniekiem, taču vēlāk spēles gaita izlīdzinājās.

"Djurgardens" daudz centās uzbrukt caur flangiem, izmantojot centrējumus. 18.minūtē pretinieki šādā veidā norībināja vārtu stabu, bet 33.minūtē izvirzījās vadībā, kad no vārtu priekšas precīzs bija Hariss Radetinacs - 1:0 mājinieku labā.

Gandrīz uzreiz pēc tam rezultātu izlīdzināt varēja jubilārs Normunds Uldriķis, kurš pēc standartsituācijas sita ar galvu, taču vārtsargs nodemonstrēja teicamu reakciju, sitienu atvairot.

Otrajā puslaikā ar pirmo iespēju mājinieki pārsvaru dubultoja, vārtus gūstot Albionam Ademi.

66.minūtē Artjoms Puzirevskis pārtvēra piespēli un no 18 metriem raidīja bumbu vārtu devītniekā - 1:2.

90.minūtē viesi iekrita pretuzbrukumā, un Emenjuels Banba ar sitienu vārtu apakšējā stūrī panāca 3:1.

Kompensācijas laika ceturtajā minūtē noraidījumu izpelnījās viesu spēlētājs Lūkass Vapne.

Nākamā spēle "Metta" komandai plānota piektdien Rīgā ar "Riga" otro vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!