Foto: Margarita Vigule

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas 31. kārtas Latvijas kausa finālistes RFS un "Auda" svētdien "Skonto" stadionā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1).

Savukārt turnīra līdervienība "Valmiera" viesos ar 4:1 (1:0) pārspēja "Metta" futbolistus un saglabāja piecu punktu pārsvaru pār "Riga" komandu.

RFS, zaudējot punktus, vēl vairāk attālinājās no iespējas aizstāvēt čempiontitulu, jo līderi valmierieši tagad ir septiņu punktu attālumā.

Spēles 16. minūtē "Audu" vadībā izvirzīja Aleksejs Saveļjevs, kurš pēc Abubakara Karamoko centrējuma pārspēja pretiniekus "otrajā stāvā" un ar galvu raidīja bumbu mērķī. Cīņas 65. minūtē pēc Petra Mareša centrējuma Kevins Frīzenbihlers, arī izpildot sitienu ar galvu, panāca 1:1.

Otrā puslaika kompensācijas laikā Stefans Paničs norībināja "Audas" vārtu pārliktni un nespēja RFS komandai izraut uzvaru. Otrā laukuma galā tas pats neizdevās Georgi Minčevam, kurš pēc izgājiena pret Pāvelu Šteinboru nokavēja īsto brīdi, kad izdarīt sitienu.

Pēc desmit dienām turpat "Skonto" stadionā RFS un "Auda" cīnīsies par Latvijas kausa trofeju.

Savukārt Rīgas Hanzas vidusskolas stadionā notikušajā mačā pirmais pavērsiens bija pirmā puslaika otrajā pusē, kad Kamilo Mena nopelnīja 11 metru soda sitienu. To devās izpildīt Ivans Želizko, kurš cīņas 36. minūtē raidīja bumbu mērķī un panāca 1:0 valmieriešu labā.

Otrā puslaika ievadā kavēts soda laukumā tika arī Daisuke Jokota un 56. minūtē izpildīto "pendeli" realizēja Džibrils Gejs - 2:0. Tiesa, sešas minūtes vēlāk Bruno Melnis ar spēcīgu sitienu vienus vārtus atguva.

Turpinājumā, 72. minūtē, pēc stūra sitiena viesiem pagarinot bumbu, 3:1 "Valmieras" labā panāca Gejs. Trīs minūtes vēlāk otro dzelteno kartīti mačā saņēma Jokota, japānim atstājot Vidzemes komandu mazākumā.

Kompensācijas laikā noraidīts tika arī "Metta" vārtsargs Jānis Beks. Punktu Jurģa Kalna vadītās komandas uzvarai pielika Želizko, kurš pēdējās sekundēs realizēja brīvsitienu, pārspējot mājinieku laukuma spēlētāju.

Noslēdzošajā dienas mačā, kas "Esplanādes" stadionā sāksies pulksten 18, "Liepāja" viesosies pie "Daugavpils". Sestdien 31.kārtas pirmajos mačos "Tukums 2000"/"Telms" ar 2:0 pārspēja "Super Nova", bet "Riga" ar 3:1 uzvarēja Jūrmalas "Spartaku".

Turnīra tabulas galvgalī pēc 31 mača ar 74 punktiem ir "Valmiera", 69 punkti ir "Riga" komandai un 67 punkti RFS futbolistiem. Ceturtā ar 57 punktiem ir "Liepāja", piektā ir "Auda" ar 48 punktiem, sestā - "Tukums 2000"/"Telms" komanda, kurai ir 36 punkti, kamēr "Daugavpils" ar 29 punktiem ir septītā. 21 punkts ir "Metta", bet pa 18 punktiem - Jūrmalas "Spartakam" un "Super Nova".

2022. gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!