Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Ar diviem Andreja Iliča gūtiem vārtiem RFS sestdien Liepājā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas astotās kārtas spēlē pārspēja līdervienību "Liepāju". Savukārt "Valmiera" svinēja graujošu uzvaru Salaspilī.

RFS viesos pieveica "Liepāju" ar 3:2 (1:0).

Jau 13.minūtē viesi bija spiesti veikt spēlētāju maiņu, savainotā Vladislava Sorokina vietā laukumā nākot Petram Marešam.

Vārtu gūšanas momentiem trūcīgajā pirmajā puslaikā RFS izvirzījās vadībā kompensācijas laika trešajā minūtē, kad pēc brīvsitiena vārtu priekšā manīgākais bija Alfusaine Jata, ieskrienot aiz aizsargu mugurām un ar galvu raidot bumbu vārtu labajā stūrī - 1:0 RFS labā.

Tūlīt pēc tam atskanēja svilpe, vēstot par puslaika beigām, un atspēlēšanās turnīra līderiem bija jāatliek uz otro puslaiku.

Otrais puslaiks bija daudz interesantāks un rezultatīvāks.

To aktīvāk sāka mājinieki, taču 56.minūtē vēl vienus vārtus RFS labā ar izcilu sitienu no soda laukuma robežas guva Andrejs Iličs, trāpot vārtu labajā augšējā stūrī - 2:0.

Pēc četrām minūtēm mājinieki vienus vārtus atguva. Bumbu viesu soda laukumā savā īpašumā nosargāja Luiss Paulu Ilariu, piespēlējot Lukasam Vilelam, kurš to raidīju vārtu kreisajā stūrī - 1:2.

81.minūtē pēc centrējuma no labās puses Ilariu no vārtsarga soda laukuma līnijas ar galvu raidīja bumbu vārtos - 2:2.

Tomēr Iliča otrie vāri spēlē, cīņā par bumbu soda laukumā apsteidzot Vjačeslavu Isajevu un kritienā ar galvu raidot bumbu vārtos - 3:2 RFS labā.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē "Riga" mājās ar 1:0 (0:0) pieveica "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

76.minūtē pēc piespēles pa zemi no labās soda laukuma puses no vārtu priekšas rezultātu atklāja Gabriels Ramoss - 1:0.

"Riga" šosezon septiņās spēlēs bija cietusi tikai vienu zaudējumu, otrajā kārtā ar 0:1 piekāpjoties "Liepājai. Pēc neizšķirta viesos pret "Daugavpili" rīdzinieki ar 4:0 sagrāva "Metta" un ar 1:0 pieveica "Auda" futbolistus.

Tukumnieku aktīvā bija viena uzvara, kas gūta 7.aprīlī izbraukumā pret "Super Nova" (1:0), viens neizšķirts (sezonas otrajā spēlē ar "Metta" (2:2)), kā arī vairāki zaudēti vārti maču galotnēs.

"Riga" vienībā trīs futbolisti bija guvuši pa diviem vārtiem, bet tukumniekiem neviens nebija sakrājis vairāk par vieniem vārtiem.

Trešajā dienas spēlē Salaspils "Super Nova" savā laukumā ar 1:5 (1:2) piekāpās "Valmieras" futbolistiem.

Rezultātu 21.minūtē atklāja Džibrils Gejs, kurš ar individuālo meistarību pa kreiso pusi tika līdz vārtsarga laukumam un raidīja bumbu vārtos - 1:0 "Valmieras" labā.

33.minūtē caur mājinieku aizsardzību izlauzās Daisuke Jokota, nonākot vienam pret mājinieku vārtsargu Kristapu Zommeru, un raidīja bumbu vārtu labajā stūrī - 2:0.

44.minūtē Ričards Rullis vienus vārtus atspēlēja, uz viesu soda laukuma robežas tiekot galā ar Oļģerdu Raščevski un ar kreiso kāju raidot bumbu vārtu labajā stūrī - 1:2.

Salaspilieši nebija guvuši vārtus kopš čempionāta pirmās spēles 13.minūtes.

Rullis joprojām ir vienīgais futbolists Salaspils vienībā, kurš guvis vārtus virslīgā. Viņa kontā ir divi gūti vārti.

Otrajā puslaikā vēl nebija pagājusi minūte, kad Raimonds Krollis pēc centrējuma no labās puses no vārtu priekšas ar kāju raidīja bumbu garām Zommeram - 3:1.

Vēl pēc minūtes rezultāts jau bija 4:1, Kamilo Menam izejot vienatnē pret Zommeru un raidot bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī.

5:1 tapa 70.minūtē pēc stūra sitiena izspēles. Centrējuma vietā bumba tika atspēlēta Mesam Diopam, pēc kura centrējuma bumbu vārtu kreisajā stūrī ar galvu novirzīja Romans Jakuba.

Virslīgas debitante "Super Nova" šosezon septiņās kārtās bija cīnījusies bez uzvarām, taču trīsreiz bija spēlējusi neizšķirti, visas reizes - pret "Auda", "Spartaku" un pēdējā cīņā pret "Daugavpili" - nosargājot bezvārtu neizšķirtu.

Salaspilieši bija vismazāk vārtus guvusī komanda čempionātā. Vienīgo "golu" mačā ar "Liepāju" pirmajā kārtā iesita Ričards Rullis. Toties ar tikai astoņiem zaudētiem vārtiem salaspilieši pirms sestdienas cīņas ieņēma sesto vietu desmit komandu vidū.

"Valmiera" vienīgo zaudējumu bija piedzīvojusi pirmajā kārtā izbraukumā pret "Riga" (1:2). Tāpat tika spēlēts neizšķirti ar "Daugavpili" (0:0) un "Metta" (1:1), bet pēdējās trijās cīņās svinēti panākumi - 3:1 pret "Auda" un RFS pēdējā kārtā un 3:0 pret tukumniekiem.

Starp labākajiem vārtu guvējiem ar četriem "goliem" pirms spēles bija Kamilo Mena, bet vēl trīs futbolisti bija guvuši pa diviem vārtiem.

Svētdien "Daugavpils" tiksies ar "Metta", un "Spartaks" uzņems "Auda" komandu.

Turnīra tabulas galvgalī ar astoņās spēlēs gūtiem 19 punktiem ir "Liepāja" un "Riga". Ar 17 punktiem seko RFS un "Valmiera". Tālāk ar deviņiem punktiem septiņās spēlēs ir "Auda" un "Daugavpils", seši punkti septiņos dueļos ir "Metta", astoņās cīņās četri punktus punktus sakrājis "Tukums 2000"/"Telms" un trīs - "Super Nova", bet vienu punktu septiņās cīņās - Jūrmalas "Spartaks".

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!