Foto: facebook.com/FutbolaVirsliga
Latvijas "SynotTip" futbola virslīgas komandas RFS un "Metta"/"Latvijas Universitāte" sestdien nodrošināja vietas Latvijas kausa ceturtdaļfinālā.

Astotdaļfināla mačā RFS viesos pamatlaikā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar "komanda.lv" pirmās līgas komandu "Progress"/"Olaine", bet pieliktajā laikā raidīja četras bumbas pretinieku cietoksnī, svinot pārliecinošu uzvaru ar 4:0. Savukārt "Metta"/LU viesos ar 3:0 (2:0) viesos pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kas arī spēlē pirmajā līgā.

Olainē notikušajā mačā nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus, lai gan iespējas bija abu vienību futbolistiem. Lūzuma brīdis iestājās pagarinājuma pirmajā pusē. Vispirms spēles 97.minūtē Aleksejs Višņakovs panāca 1:0, bet minūti vēlāk pats dubultoja RFS pārsvaru, abos vārtos asistējot Robertam Uldriķim.

Divas minūtes pirms pagarinājuma pirmā puslaika beigām Laša Šergelašvili realizēja 11 metru soda sitienu, bet papildlaika otrā puslaika otrajā minūtē Marko Regža panāca jau 4:0.

Tikmēr Valmierā notikušajā duelī rezultāts tika atklāts trešajā minūtē, kad ar spēcīgu sitienu pretinieku vārtos atzīmējās "Metta"/LU futbolists Adamu Abdullahi, bet 28.minūtē Eduards Emsis dubultoja viesu pārsvaru. Otrajā puslaikā spēles gaita kļuva aktīvāka, taču mājiniekiem neizdevās atspēlēties, turklāt kompensācijas laikā Dāvis Indrāns guva trešos vārtus "studentu" labā.

Savukārt svētdien otrās līgas komanda "Monarhs"/"Flaminko" uzņems titulēto "Ventspili", Preiļu BJSS tiksies ar ambiciozo "Riga" un "Jēkabpils"/JSC savu skatītāju priekšā sacentīsies ar "Jelgavu". Visbeidzot pirmdien pagājušās sezonas virslīgas dalībniece "Daugavpils" uzņems "Liepāju"/"Mogo".

Kā vēstīts, ceturtdaļfinālu sasniegusi Latvijas čempione Jūrmalas "Spartaks", kas piektdien ar 2:0 pieveica pirmās līgas komandu "Grobiņa", kuras galvenais treneris ir Viktors Dobrecovs.

Tikmēr jau iepriekš automātisku vietu ceturtdaļfinālā bija ieguvusi Liepājas "Karosta", kuras sastāvam pieteikts leģendārais Māris Verpakovskis. Pēc sekmīgas 1/16 fināla pārvarēšanas tai astotdaļfinālā bija iecerēts tiksies ar "Babīti"/"Dinamo", kas gan pēc daudziem totalizatoru likmju uzraugu ziņojumiem par aizdomīgām spēlēm ir izslēgta no virslīgas un kausa izcīņas.

Kausa sezonas turpinājumā ceturtdaļfināla pāri tiks noteikti ar atsevišķu izlozi. Pusfināla stadijā uzvarētājs tiks noteikts vienā spēlē, bet fināls paredzēts oktobrī.

Pērnā gada beigās tika ieviestas izmaiņas Latvijas kausa izcīņas izspēlē, kas līdz ar šo gadu paredz atgriešanos pie turnīra izspēles viena kalendārā gada ietvaros. Šīs izmaiņas nozīmē, ka šogad tiek izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri - vispirms noslēdzās 2016./17. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kur triumfēja "Ventspils", savukārt jūnijā sākās 2017. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kas noslēgsies ar finālu oktobra izskaņā.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008.gadam, bet kopš 2009./10.gada tas tiek iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tiek noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!