Latvijas čempionvienības futbolā RFS uzbrucējs Andrejs Iličs pēc pirmā neizmantotā momenta zināja, ka būs vēl iespējas gūt vārtus, pēc UEFA Konferences līgas mača atzina futbolists.

Jau ziņots, ka RFS ceturtdien UEFA Konferences līgas grupu turnīra pirmajā mačā viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Itālijas A sērijas klubu Florences "Fiorentina". RFS rindās ar gūtiem vārtiem izcēlās Iličs, bet "Fiorentina" labā vārtus guva Antonīns Barāks.

"Spēlējām pret ļoti labu komandu, bet pats galvenais, ka parādījām, ka varam cīnīties šajā līmenī. Visi domāja, ka esam kaut kāds mazs Latvijas klubs. Pretinieki bija labāki un kontrolēja bumbu, bet mēs gaidījām savas iespējas. Man pašam bija divi momenti, vienu neizmantoju. Zināju, ka būs vēl iespējas, jo viņi spēlēja pārāk pārliecināti un atstāja brīvas zonas," pēcspēles "Viaplay" tiešraidē atzina Iličs.

42.minūtē Iličs aizskrēja pretuzbrukumā pret vienu "Fiorentina" vārtsargu Pjerludži Gollīni, kurš atsita serbu uzbrucēja sitienu.

"Cerēju gūt vārtus, bet vārtsargs izskrēja ārā no vārtiem. Gribēju sist viņam pāri, bet viņš veiksmīgi nosedza. Turpināju spēlēt un gaidīju savu piespēju. Bija patīkami gūt vārtus pret tik lielu klubu viņu skatītāju priekšā. Cīnīties neizšķirti ar spēcīgākiem klubiem, tas ir labs rezultāts," stāstīja serbu uzbrucējs.

"Esmu ļoti lepns par gūtajiem vārtiem. Šis ir lielisks brīdis manā karjerā. Atdevām no sevis visus 100% un domāju, ka bijām pelnījuši vienu punktu," turpināja futbolists.

Rīgas klubam šis bija debijas mačs Eiropas klubu sacensību apakšgrupu turnīros.

Pēc nedēļas RFS A apakšgrupas mačā "Skonto" stadionā uzņems Skotijas vienību Edinburgas "Hearts", 6.oktobrī mājās cīnīsies ar Stambulas "Bašakšehir", 13. un 27.oktobrī viesosies Stambulā un Edinburgā, bet grupu turnīra pēdējā spēlē Rīgā būs duelis ar "Fiorentina" futbolistiem.

Iekļūstot grupu turnīrā, RFS no UEFA nopelnījusi 3,3 miljonus eiro. Katra uzvara dod vēl pusmiljonu eiro, bet neizšķirts - 166 000 eiro.

RFS ir vēsturē otrā Latvijas komanda, kas iekļuvusi UEFA klubu turnīru apakšgrupu sacensībās. No Latvijas klubiem iepriekš tikai "Ventspils" bija spēlējusi Eiropas klubu sacensību grupu turnīrā. Kurzemnieki pirms 13 gadiem pēc UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas nepārvarēšanas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!