Foto: Optibet Virslīga

RFS komanda trešdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas ceturtās kārtas mačā savā laukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja "Liepāju", pretinieku pretestību salaužot otrā puslaika otrajā pusē.

Rīdziniekiem vārtus guva Andrejs Iličs un Petrs Marešs.

Pirmajā puslaikā RFS futbolisti saimniekoja laukumā, tomēr liepājnieki nosargāja vārtus neskartus, tajā skaitā sekmīgi spēlējot arī vārtsargam Vladislavam Lazarevam.

Mača 52.minūtē Gļebs Kļuškins no aizmugures uzkāpa uz kājas pretiniekam, par ko saņēma sarkano kartīti, atstājot "Liepāju" desmit vīru sastāvā. Liepājnieki varonīgi turējās, tomēr 72.minūtē vārtu priekšā zaudēja bumbu, kas ļāva Andrejam Iličam panākt 1:0.

Četras minūtes vēlāk pēc Artūra Zjuzina piespēles soda laukumā Petrs Marešs izpildīja spēcīgu sitienu no asa leņķa un dubultoja RFS pārsvaru.

Jau ziņots, ka pirms tam debitante "Jelgava" izcīnīja savu otro uzvaru sezonā, ceturtās kārtas mačā mājās ar 2:0 (0:0) pārspējot Salaspils "Super Nova" vienību.

Ceturtdien "Valmiera" savā laukumā tiksies ar "Tukums 2000"/"Telms", "Riga" - ar "Audu", bet piektdien kārtas noslēgumā "Metta" tiksies ar "Daugavpili".

Turnīra tabulas augšgalā ar astoņiem punktiem četrās cīņās ir RFS, tālāk seko trijās spēlēs septiņus punktus guvusī "Riga", seši punkti ir "Audai" un četras cīņas aizvadījušajai "Jelgavai", bet četri - "Valmierai". Pa trim punktiem ir divas spēles nospēlējušajai "Metta" komandai, kā arī trīs cīņas aizvadījušajām "Tukums 2000"/"Telms", "Liepājai" un "Daugavpilij" un četrus dueļus nospēlējušajai "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!