Latvijas futbola klubam RFS UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā būs jātiekas ar Latvijas futbola izlases aizsarga Vitālija Maksimenko pārstāvēto Slovēnijas komandu Ļubļanas "Olimpija", kamēr "Ventspils" un "Liepāja" tiksies attiecīgi ar komandām no Albānijas un Baltkrievijas.

"Ventspils" komandai otrdien kā pretiniece ielozēta albāņu vienība Duresi "Teuta", bet "Liepāja" sacentīsies pret Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas.

UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas pirmie mači notiks 11.jūlijā, bet atbildes cīņas gaidāmas 18.jūlijā. Otro atlases kārtu sasniegs komandas, kas uzvarēs divu maču summā.

RFS šajā sezonā piedzīvos debiju Eirokausos, jo pērn tā virslīgā guva trešo vietu. Otrdienas izlozē gan tai pretī netrāpījās tas vieglākais pretinieks, jo Maksimenko pārstāvētā "Olimpija" nesen ieguva Slovēnijas kausu, bet vietējā čempionātā tā sezonu noslēdza otrajā vietā, atpaliekot vien no pazīstamās "Maribor".

Maksimenko "Olimpija" komandu pārstāv kopš pagājušā gada vasaras. Šis klubs par Slovēnijas čempionu kļuvis divas reizes - 2016. un 2018.gadā, turklāt pērn tas aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas atlases pēdējai kārtai, paliekot soļa attālumā no debijas grupu turnīrā.

RFS pašlaik atrodas virslīgas kopvērtējuma vadībā, bet Slovēnijā čempionāts sāksies jūlijā.

Pirmais mačs starp šīm komandām notiks Slovēnijā, bet atbildes cīņa - Rīgā.

Savukārt pagājušās sezonas Latvijas vicečempione "Ventspils" jau pērn UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju iesāka pret albāņu klubu, divu maču summā ar 8:3 apspēlējot Ģirokastras "Luftetari". Pēcāk otrajā kārtā kurzemnieki gan bija spiesti atzīt spēcīgā Francijas kluba Bordo "Girondins" pārākumu.

Ventspilnieku šīs sezonas pirmās kārtas pretinieki "Teura" iepriekšējā Albānijas čempionāta sezonā guva trešo vietu, bet par valsts čempioniem šie futbolisti kļuvuši vienreiz - 1994.gadā. Iepriekšējo reizi šis klubs Eirokausos spēlēja 2016.gadā, bet līdz šim labākais sasniegums ir atlases otrās kārtas sasniegšana tālajā 2000.gadā UEFA kausā, kas ir tagadējā UEFA Eiropas līga.

"Ventspils" šosezon nespēlē diez ko sekmīgi un virslīgā ieņem vien piekto vietu, kamēr Albānijā sezona vēl nav sākusies.

Pirmais mačs starp abām komandām notiks Ventspilī, bet atbildes duelis gaidāms Albānijā.

Visbeidzot pagājušās sezonas ceturtā spēcīgākā Latvijas komanda "Liepāja" pretī saņēmusi spēcīgo Minskas "Dinamo", kas par Baltkrievijas čempioni kļuvusi septiņas reizes, bet iepriekšējo reizi tas bija tālajā 2004.gadā. Pērn Minskas klubs vietējā čempionātā guva trešo vietu, bet gadu iepriekš tas tika kronēts par vicečempionu. Šobrīd komanda kopvērtējumā pēc 11 aizvadītām kārtām atrodas ceturtajā vietā.

Tikmēr "Liepāja" virslīgā pašlaik ir vien septītajā vietā.

Pērn "Liepājas" futbolisti UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā atzina Zviedrijas kluba Gēteborgas "Hacken" pārākumu, kamēr Minskas vienība aizkļuva līdz atlases trešajai kārtai, kur gan divu spēļu summā nācās zaudēt slavenajam Krievijas klubam Sanktpēterburgas "Zeņit". Pēdējās trīs sezonās viens no Baltkrievijas spēcīgākajiem klubiem allaž sasniedzis UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešo kārtu. Vēl 2015./16.gada sezonā "Dinamo" sacentās UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

"Liepājas" un Minskas "Dinamo" komandu pirmā cīņa notiks 11.jūlijā Baltkrievijā, bet nedēļu vēlāk tās duelēsies Latvijā.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ir jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!