Foto: F64
"Optibet" Latvijas futbola virslīgā ceturtdien līdervienība "Riga" divreiz ļāva izvirzīties vadībā Jūrmalas "Spartakam", taču pēc tam guva vēl trīs vārtus, revanšējoties par zaudējumu pirmajā riņķī.

Jau ziņots, ka visas trīs ceturtdienas agrās spēles pēc pirmā puslaika noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, divos no trim mačiem spēlētājiem nespējot gūt vārtus arī 90 minūšu laikā.

"Riga" un "Spartaka" mačs Rīgā ritēja krietni interesantāk, ar rezultātu 4:2 (1:2) uzvarot čempioniem.

Divus vārtus "Riga" labā guva Kule Mbombo, pa vieniem – Džordans Nkololo un Romans Debelko, bet viesiem izcēlās Nikaragvas izlasē uzspēlējušais Ariagners Smits un Čikezijs Nvaorisa.

Viesi, kuri "Riga" klubam šosezon bija sagādājuši vienīgo zaudējumu, arī izbraukumā jutās lieliski, un jau sestajā minūtē "Spartaku" vadībā izvirzīja Smits.

25. minūtē mājinieki rezultātu izlīdzināja pēc Nkololo sitiena, taču vēl pēc 12 minūtēm jūrmalnieki atkal nokļuva vadībā pēc Nvaorisas precīza raidījuma – 2:1.

Otrajā puslaikā čempionvienība ķērās pie darba ar vēl lielāku apņēmību nekā pirmajā puslaikā un drīz vien guva divus vārtus Kula Mbombo izpildījumā. Viņš vispirms 48. minūtē guva vārtus no spēles, bet septiņas minūtes vēlāk iesita arī 11 metru soda sitienu.

Tie Mbombo bija jau sestie vārti šīs sezonas virslīgas sacensībās, pietuvojoties līderiem šajā rādītājā. Labākais ar astoņiem gūtajiem vārtiem ir Nemanja Belakovičs.

Vēl vienus vārtus mača 81. minūtē pievienoja Debelko, panākot 4:2 "Riga" labā. Ukrainas futbolists izmantoja "Spartaka" kļūdu, ārpus soda laukuma saskrienoties vārtsargam Dāvim Ošam un aizsargam Ņikitam Bērenfeldam.

88. minūtē vēl vārtus varēja gūt viesi, un bumba brīnumainā kārtā nepaguva vārtos, nonākot pie mājinieku vārtsarga Roberta Ozola.

Jau ziņots, ka "Metta" šodien savā laukumā uzvarēja "Liepāju" ar rezultātu 2:1 (0:0). Tikmēr neizšķirti 0:0 spēlēja gan "Tukums 2000"/TSS savā laukumā ar "Ventspili", gan "Daugavpils" stadionā "Celtnieks" ar "Jelgavu".

Virslīgas līderpozīcijās ir "Riga", kas pēc 11 kārtām iekrājusi 30 punktus. Par trim punktiem mazāk ir RFS, un trešo vietu ar 17 punktiem desmit dueļos iekrājis Jūrmalas "Spartaks". 15 punkti ir "Ventspilij" un "Valmierai", bet "Jelgavai" ir 13 punkti. Tālāk ar 11 punktiem desmit spēlēs seko "Liepāja", bet 11 mačos – "Daugavpils" un "Metta", kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie trim punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!