Foto: AP/Scanpix

"SynoTip" Latvijas futbola virslīgas komanda "Riga", gatavojoties nākamajai sezonai, janvārī treniņnometnē Dubaijā aizvadīs pārbaudes spēli ar šosezon UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā spēlējušo Austrijas čempioni "Salzburg", kas Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā šovasar izslēdza "Liepāju", vēsta klubs.

Aizvadītās nedēļas nogalē "Riga" sporta direktors Aleksandrs Aļpovs tikās ar Vācijas otrās bundeslīgas kluba Minhenes TSV 1860 un Austrijas vienības "Salzburg" pārstāvjiem. Par šīs vizītes rezultātu kļuva vienošanās par sadarbību ar abiem klubiem un to futbola akadēmijām.

Kā vēsta klubs, vienošanās sevī ietver vairākus sadaļas ar pastiprinātu uzmanību uz pieredzes apmaiņas programmām bērnu un jauniešu futbolā. Paredzēts, kā jau no nākamā gada "Riga" un "Šitika Futbola skolas" treneru un medicīnas personāls varēs regulāri stažēties Minhenes otrajā spēcīgākajā klubā un Zalcburgā, kur bāzējas Austrijas labākā un modernākā futbola akadēmija. Tāpat atrunāta arī jauno futbolistu pieredzes apmaiņas programma, kuras mērķis ir dot iespēju Genādija Šitika skolas talantīgākajiem audzēkņiem piedalīties TSV 1860 un "Salzburg" jauniešu komandas treniņprocesā.

Tikšanās laikā ar Zalcburgas kluba pārstāvjiem tika panākta vienošanās, ka abas vienības 26. janvārī treniņnometnē aizvadīs savstarpējo pārbaudes spēli.

"Salzburg" šosezon UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā divu spēļu summā ar rezultātu 3:0 pārspēja pērnā gada Latvijas čempioni "Liepāju". Izšķirošajā "play-off" kārtā par iekļūšanu Čempionu līgas grupu turnīrā Zalcburgas futbolisti divu spēļu summā ar 2:3 piekāpās Zagrebas "Dinamo", tādējādi Eirokausu sezonu turpinot UEFA Eiropas līgā. Tajā Austrijas vienība I apakšgrupā ar septiņiem punktiem palika trešajā vietā, tikai sliktāku savstarpējo spēļu rezultātu dēļ neiekļūstot 1/16 finālā.

Ar 40 punktiem 20 mačos "Salzburg" atrodama otrajā vietā Austrijas čempionātā, līderei "Altach" zaudējot divus punktus.

"Salzburg" ir desmitkārtējā Austrijas čempione, turnīrā triumfējot iepriekšējās trīs sezonas.

"Riga", gatavojoties jaunajai sezonai, treniņus sāka pirms nedēļas. Vispirms spēlētāji izgāja medicīnisko pārbaudi un tad līdz Ziemassvētkiem trenēsies "Skonto" hallē. Nākamā gada sākumā rīdziniekiem paredzēta desmit dienas gara nometne galvaspilsētā, bet janvāra vidū Vladimira Volčeka vadīta vienība dosies uz divu nedēļu treniņnometni Dubaijā. Kā novembra beigās vēstīja "Riga", Apvienotajos Arābu Emirātos Latvijas galvaspilsētas klubs spēkosies ar kādu Krievijas premjerlīgas klubu, tāpat komandai pretim stāsies kāda Ķīnas superlīgas komanda un kāda no vienībām, kas šosezon sacentās grupu turnīrā Eirokausos. Tiesa, konkrētas komandas "Riga" nenosauca.

Kā zināms, nesen "Riga" noslēdza līgumu ar Latvijas valstsvienības pussargu Artūru Zjuzinu. Tāpat jau pirms sezonas beigām "Riga" papildināja sastāvu arī ar kādreizējo ASV jaunatnes izlases spēlētāju Alfrēdu Koromu Šemu, kā arī Latvijas izlases kreisās malas aizsargu Antonu Kurakinu, bet vēlāk tika noslēgti līgumi ar bijušajiem "Jelgavas" futbolistiem pussargu Borisu Bogdaškinu un aizsargu Vitāliju Smirnovu, kā arī Latvijas U-21 izlases aizsargu Viktoru Litvinski. Vēl komanda pagarinājusi līgumu ar aizsargu Oļegu Timofejevu un Sergeju Šumeiko, komandas kapteini Oļegu Laizānu un pussargu Ēriku Punculu.

Pērn "Riga" ar nosaukumu "Caramba"/"Dinamo" triumfēja Latvijas pirmajā līgā, iegūstot iespēju debitēt virslīgā. Ar 36 punktiem 28 spēlēs "Riga" savā debijas sezonā izcīnīja piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!