Foto: F64
Čempione "Riga" piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas trešās kārtas noslēdzošajā spēlē ar 2:0 (1:0) pārspēja "Liepāju".

Kurzemniekiem pēc uzvarām pirmajās divās kārtās šoreiz nācās samierināties ar pirmo zaudējumu sezonā. Liepājas kluba neveiksme nozīmē to, ka pirmajās trīs kārtās maksimāli iespējamos deviņus punktus izcīnījusi tikai RFS vienība.

Pirmā puslaika pirmajā pusē nebija būtisku pavērsienu spēlē, līdz 24.minūtē "Liepājas" soda laukumā tika nogāzts Jakubs Hora. Diskutabli piešķirto "pendeli" rīdziniekiem izpildīja Kulē Mbombo, kurš ar ne pārāk stipru sitienu raidīja bumbu mērķī.

Otrā puslaika sākumā neliels pārsvars bija viesiem, un vienā no situācijām Kristianam Damianam Torresam bija iespēja izlīdzināt rezultātu. Turpinājums no liepājniekiem gan nesekoja, turklāt 63.minūtē "Riga" dubultoja pārsvaru - bumbu tieši pretī vārtiem saņēma Felipe Brisola, brazīlietim panākot 2:0.

Puslaika otrajā pusē "Liepājas" vārtsargs Valentīns Raļkevičs vairākās epizodēs glāba komandu no trešajiem zaudētajiem vārtiem. Latvijas čempioniem tomēr neizdevās nostiprināt pārsvaru, tomēr tika svinēta droša uzvara.

"Riga" sezonu sāka ar pārliecinošu spēli un uzvaru 2:0 pār "Valmieru", bet otrajā spēlē sniegums bija krietni blāvāks, tāpēc tika piedzīvots zaudējums 1:2 Jūrmalas "Spartakam". "Liepāja" sezonu sāka viesos ar uzvaru 2:0 pār "Daugavpili", bet otrajā kārtā mājās ar 3:0 tika pārspēta "Metta". Mačā Liepājā vēju pilsētas futbolistiem divus vārtus guva Mārtiņš Ķigurs, bet pirmajās divās spēlēs ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Artūrs Karašausks.

Jau ziņots, ka pēc Oļega Kononova iniciatīvas "Riga" treneru korpusā atgriezies Mihails Koņevs, kurš ir panākumiem bagātākais treneris "Riga" kluba īsajā vēsturē.

Čempione "Riga" starpsezonā saglabāja savu kodolu, taču neilgi pirms turnīra sākuma šķīrās no Tomislava Šariča un Ivana Lukjanova, kuri pievienojās RFS. Rīdzinieku rindās atgriezies Vladimirs Kamešs, taču šobrīd viņš vēl nav pieteikts turnīram. Tāpat komandai pievienojušies vairāki ārzemnieki, tajā skaitā nesen Prāgas "Slavia" spēlējušais Jakubs Hora.

Liepājas komandas rindas starpsezonā papildināja tādi pašmāju futbolisti kā Karašausks, Edgars Vardanjans un Vladislavs Gabovs, kuram iepriekšējā pieturvieta karjerā bija "Riga" komanda. Tāpat liepājnieku rindās spēlē aizpērn Pasaules kausa finālturnīrā spēlējušais tunisiešu aizsargs Ramī Beduī.

Pērn pirmajās trīs savstarpējās spēlēs ar vienu vārtu pārsvaru uzvarēja "Riga", bet ceturtais duelis noslēdzās neizšķirti, liepājniekiem pēdējās minūtēs gūstot divus vārtus un panākot 2:2.

Jau ziņots, ka ceturtdien šīs kārtas ievadā "Ventspils" savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 ar "Valmieru", bet "Daugavpils" viesos ar 6:0 sagrāva līgas debitanti "Tukums 2000"/TSS komandu, tiekot pie pirmā panākuma sezonā. Tāpat pie pirmās uzvaras sezonā tika "Metta", kas mājās ar 1:0 guva virsroku pār "Jelgavu". Tikmēr trešo panākumu trīs spēlēs svinēja RFS, kas savu tukšo tribīņu priekšā ar 4:1 uzveica "Spartaku".

Virslīgas līderpozīcijā ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir RFS, kurai ar sešiem punktiem seko "Riga", "Spartaks", "Liepāja" un "Jelgava". Tālāk četri punkti ir "Ventspilij", bet pa trim punktiem guvušas "Daugavpils" un "Metta" komandas. Punkts ir "Valmieras" futbolistiem, bet bešā šobrīd ir tikai "Tukums 2000"/TSS vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!