Latvijas čempionvienība "Riga" piektdien svinēja uzvaru "Optibet" virslīgas 15.kārtas ievadā.

Valsts čempioni savā laukumā ar 3:0 (2:0) uzvarēja "Metta" vienību un vismaz uz vienu dienu kļuva par turnīra līderiem.

Spēles 34.minūtē "Riga" komandu vadībā izvirzīja Vladimirs Kamešs, kurš saņēma Mikaēla Soisalo piespēli gar vārtiem un no tuvas distances raidīja bumbu mērķī - 1:0. Trīs minūtes vēlāk "Metta" nonāca jau neapskaužamā situācijā, jo Iļja Korotkovs ar taisnu kāju pārkāpa noteikumus pret pretinieku, par ko saņēma sarkano kartīti.

Epizode gan nebeidzās, jo abu komandu treneri Kristaps Blanks un Andris Riherts iesaistījās asās sarunās, abiem saņemot pa dzeltenajai kartītei. Savukārt sarkano kartīti savā priekšā ieraudzīja Jānis Skābardis, kurš strādā "Metta" treneru korpusā.

Pirmā puslaika izskaņā, 44.minūtē, "Riga" dubultoja pārsvaru. Bumba pēc soda sitiena nonāca pie Kameša, kurš piespēlēja Žanam Batistam Leo, franču uzbrucējam panākot 2:0.

Otrajā puslaikā rezultāts bija nemainīgs līdz pat 86.minūtei, kurā Felipe Brisola realizēja 11 metru soda sitienu un pielika punktu "Riga" uzvarai. Kompensācijas laikā mājinieki pamanījās arī trāpīt pa vārtu stabu.

Mača galvenais tiesnesis Jevgēnijs Vasjukovs šajā mačā futbolistiem parādīja desmit dzeltenās un vienu sarkano kartīti.

Pēc diviem zaudējumiem aprīļa beigās pret RFS ar 0:3 un "Valmieru" ar 1:2 "Riga" bija svinējusi četras uzvaras pēc kārtas - pret "Ventspili" (3:0), "Liepāju" (4:1), Jūrmalas "Spartaku" (2:1) un Daugavpils "Noah Jurmala" (7:0) -, pirms pēdējā kārtā viesos nespēja uzvarēt "Daugavpili" - 1:1.

Tikmēr "Metta" pēc trim neizšķirtiem ar čempionāta vadošajām komandām, tai skaitā 1:1 pret "Riga", ar 2:5 zaudēja "Ventspilij" un ar 0:3 - "Liepājai", mājās ar 2:0 pārspēja "Spartaku" un ar 0:1 zaudēja "Daugavpilij", kā arī viesos ar 3:0 sagrāva "Noah Jurmala".

Īpaši "Metta" komandai bija jāpieskata līgas labākais snaiperis Stefans Miloševičs, kurš guvis 13 vārtus, kamēr Mikaēls Soisalo guvis piecus vārtus. No 34 komandas gūtajiem vārtiem tikai vieni ir Latvijas spēlētāja - Vladislava Fjodorova - kontā. Tikmēr Miloševiča tuvākais sekotājs ir tieši "Metta" rindās, jo Junusa Muritala guvis deviņus vārtus.

23 līdzšinējās cīņās virslīgā un Latvijas kausa izcīņā "Metta" uzvarējusi tikai vienreiz - 2016.gada aprīlī (1:0), kā arī četras reizes spēlēts neizšķirti. Tiesa, pirms šīs sezonas pirmā riņķa spēles iepriekšējo reizi tas notika 2017.gadā jūnijā, kad komandas vienojās par bezvārtu neizšķirtu.

Pārējās kārtas spēles notiks sestdien. Tajās tiksies "Noah Jurmala" - "Liepāja", "Ventspils" - "Spartaks" un RFS - "Daugavpils".

Šo kārtu izlaiž "Valmiera".

Turnīra vadībā ar 29 punktiem 13 spēlēs ir "Riga", bet tālāk ar 26 punktiem 11 un 12 dueļos seko RFS un "Valmiera". Ar 17 punktiem desmit spēlēs ceturtā ir "Daugavpils", bet piekto vietu ar 15 punktiem 11 cīņās ieņem "Liepāja". Tālāk ar deviņiem punktiem 11 spēlēs seko Jūrmalas "Spartaks" un "Metta", pieci punkti 11 spēlēs "Ventspilij", bet turnīra tabulu ar četriem punktiem septiņos mačos noslēdz "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā, katrai komandai aizvadot 28 spēles. Kalendārs veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Pēc CAS pagaidu lēmuma LFF valde sacensību nolikumā veica izmaiņas, kas tagad paredz, ka gadījumā, ja čempionātā piedalās astoņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem trešo vietu. Ja čempionātā piedalās deviņi klubi, komanda, kas ieņem pēdējo vietu, pārspēlēs tiekas ar vienību, kas "Optibet" Nākotnes līgas čempionātā ieņem otro vietu.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!