Foto: LETA

Latvijas futbola klubs "Riga" FC ceturtdien "Skonto" stadionā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) UEFA Eiropas Konferences līgas "play-off" kārtas pirmajā spēlē ar Gibraltāra vienību "Lincoln Red Imps".

Vārtus mājiniekiem guva Jurijs Vakulko, bet viesiem - Fernando Karalero.

Pirmais vārtu gūšanas moments radās sestās minūtes izskaņā, kad pēc Žana Baptista Leo centrējuma no labās laukuma puses trešās kvalifikācijas kārtas varonis Junusa Muritala tika atstāts viens pats uz vārtsarga laukuma robežas. Labu sitienu ar galvu vārtu labajā stūrī atvairīja viesu vārtsargs Lolo Solers.

24.minūtē bīstams moments bija arī viesiem, taču sitiens no soda laukuma tika nobloķēts. Pretuzbrukumā viens pret vienu ar viesu vārtsargu nokļuva Leo, taču bija jau pārāk tuvu vārtsargam, kurš to atvairīja. Savukārt Muritala, kurš bija pirmais pie atlēkušās bumbas, tēmēja vārtu tālajā stūrī, taču sitiens bija neprecīzs.

43.minūtē Muritala uz pretinieka soda laukuma līnijas ar māņu kustību atbrīvojās no sedzēja, bet viņa spēcīgu sitienu zem pārliktņa atvairīja vārtsargs.

"Riga" bija vairāk vārtu gūšanas momentu, taču puslaiks beidzās ar bezvārtu neizšķirtu.

52.minūtē Leo no tuva attāluma sita, taču leņķis bija šaurs, un Solers bumbu novirzīja uz stūra sitienu. Divas minūtes vēlāk Solers cīņā pret Leo uzvarēja vēlreiz, "Riga" spēlētājam sitot no soda laukuma vidus.

Ar trim uzbrukuma viļņiem atbildēja viesi, bet vārti krita 61.minūtē. 59.minūtē mājinieki veica divas spēlētāju maiņas. Ritvara Rugina, kurš nopelnīja otro dzelteno kartīti turnīrā un laukumā atbildes spēlē doties nevarēs, vietā laukumā dodoties Vakulko, bet Mikaelu Soisalo nomainot Edgaram Babajanam. Tieši viņi noorganizēja vārtu guvumu. Pie viesu soda laukuma labās sānu līnijas bumbu Hesusam Toskano atņēma Babajans, piespēlēja vārtu priekšā, un Vakulko no vārtsarga laukuma tuvējā stūra raidīja bumbu vārtos - 1:0.

59.minūtē pēc abām maiņām otro dzelteno kartīti turnīrā nopelnīja arī

Antonijs Černomordijs, kuram arī atbildes spēle ies secen.

Izlīdzinājumu viesi panāca 72.minūtē, kad ar precīzu sitienu izgājienā vienam pret mājinieku vārtsargu izcēlās Karalero - 1:1. Viņš ar kreiso kāju raidīja bumbu pāri vārtsargam Ivanam Brkičam vārtu tālajā stūrī.

Spēles gaita izlīdzinājās, un mačs beidzās neizšķirti.

Portāls "Delfi" piedāvāja izšķirošās kvalifikācijas kārtas pirmā mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!